Marko Šolić

FOTO: Ovacije na premijeri predstave ‘Duet za jednog’ u Centru mladih Ribnjak

Glumica Ana Vilenica godinama je skupljala hrabrost da pokrene projekt ‘Duet za jednog’, inspiriran dramskim tekstom engleskog dramatičara Toma Kempinskog koji prati istinitu priču osebujne umjetnice shrvane spoznajom da ju je snašla neizlječiva bolest.

Riječ je o predstavi koja nastoji senzibilizirati javnost na probleme s kojima žive oboljeli od multipla skleroze, prvoj takvoj odigranoj u Hrvatskoj.

U Centru za mlade Ribnjak održana je svečana premijera koju su posjetili brojni poznati, između ostalog Hrvoje Hitrec, Miro Gavran, Kristina Krepela, Robert Kurbaša, Zrinko Ogresta, Sven Mađarević, Petra Vukelić, Vesna Tominac Matačić, Iva Mihalić, Igor Kovač, Jure Radnić…

Izvedba glumačkog dvojca, Ane Vilenice i njenog psihijatra Tomislava Krstanovića ispraćena je gromoglasnim pljeskom, a završni emotivni monolog izmamio je i poneke suze među publikom.

Drama visokog naboja koja poziva na humanost i empatiju, a ujedno i p(r)otresa i psihološke dubine svakog pojedinca, zbog velikog je interesa odigrana reprizno, a sljedeće izvedbe slijede 17. i 25. veljače u Centru mladih Ribnjak.

Autorski tim najviše veseli da je predstava pobudila zanimanje i u drugim hrvatskim gradovima pa su u tijeku i dogovori za buduća gostovanja.

Ulaznice za zagrebačke izvedbe u Centru mladih Ribnjak potražite na: https://www.cmr.hr/.

Komentiraj