HINA/ Mladen VOLARIĆ

FOTO: Otvoreni 29. Dani piva Karlovac

Tradicionalnim ispijanjem piva i zdravicama u petak navečer su na Sportsko rekreacijskom centru Korana u Karlovcu otvoreni 29. Dani piva Karlovac, koji će uz zabavne programe na pet pozornica i uz gastronomsku ponudu potrajati do 30. kolovoza.

Karlovačka pivovara, koja od ove godine nosi ime Heineken Hrvatska, grad Karlovac, turističke, gospodarske, kulturne i sportske asocijacije 29. put održavaju Dane piva Karlovac, godišnju pučku manifestaciju posvećenu pivu, proizvodu važnom za razvoj Karlovca u kontinuitetu duljem od stoljeća i pol.

Ovo je druga, od ukupno pet ugovorenih godina, tijekom kojih grad Karlovac organizaciju Dana piva prepušta tvrtki Fest, koja se bavi organizacijom i suorganizacijom raznih priredbi, te iznajmljivanjem šatora i druge opreme za sajmove i razna događanja.

 

  • Svečanost otvaranja 29. Dani piva Karlovac počela je u petak još u popodnevnim satima povorkom iz stare gradske jezgre “Zvijezde” koja se kretala dalje ulicama grada do Korane, gdje će nakon ceremonijala otvorenja i vatrometa koncert održati pjevačica Severina Vučković.

 

Narednih večeri nastupit će i drugi domaći estradni pjevači, na različitim pozornicama održavat će različiti programi – etno, rock, tamburaške svirke, a od ove godine i sevdah, odnosno kako je najavila direktorica Festa Anita Tuček, “za svakoga ponešto”.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić je pak, uoči svečanosti otvorenja, rekao da je Karlovac poznat kao grad na četiri rijeke, grad parkova, grad na strateški važnom položaju, ali i kao “grad piva”.

“Stoljetna tradicija pivarske proizvodnje doprinosi prepoznatljivosti našega grada, a kraj ljeta već je tradicionalno rezerviran za dobru zabavu uz pivarsku manifestaciju koja osim vrhunskog piva, obiluje gastronomskim delicijama i drugim zabavnim sadržajima, istaknuo je Jelić i poželio svim građanima Karlovca i njihovim gostima da se dobro zabave u narednih deset dana.

Dugogodišnji generalni sponzor Dana piva, kompanija Heineken Hrvatska, i ove godine će omogućiti ljubiteljima piva da osim u njihovim poznatim proizvodima kušaju i nove, to će biti studentsko pivo Veleučilišta u Karlovcu, pivo domaćih zanatskih pivovara “Bošnjak”, “Visibaba” i “Hold’em Brewery”, ali i u pivima kojih inače nema na hrvatskom pivskom tržištu, a to su Żywiec Marcowe, Żywiec Porter, Żywiec Bock, Żywiec APA, Warka Strong, te Birra Moretti.

Prvi Dani piva održani su 1984. godine u karlovačkoj staroj gradskoj jezgri “Zvijezda”, kasnije su se selili na više lokacija, a zbog Domovinskog rata dva se puta manifestacija nije mogla održati. Zato su ovo 29. Dani piva, s tim da se od 1998. godine održavaju na istom mjestu, namjenski za tu manifestaciju infrastrukturno uređenom Sportsko rekreacijskom centru uz rijeku Koranu.

Komentiraj