Amadria Park Hotel Capital

FOTO: Otvoren luksuzni hotel Amadria Park Hotel Capital

Grupacija Amadria Park je u centru Zagreba otvorila luksuzni hotel Amadria Park Hotel Capital.

Hotel će nositi oznaku Heritage i ujedno je prvi city hotel grupacije koja je dosad bila usredotočena na upravljanje hotelskim objektima u Opatiji i Šibeniku.

Ideja novog zdanja protkana je “starim zagrebačkim štihom” kroz uređenje interijera, ponudu i sadržaje, koji će uz smještaj, boravak u hotelu pretvoriti u cjelokupni doživljaj. Sama zgrada je mješavina stilova koji reflektiraju stilske periode art decoa i secesije, elementi su interpretirani na suvremeni način i poslužili su kao inspiracija za definiranje vizualnog identiteta. Renovacija objekta izgrađenog 1923. godine priča svoju arhitektonsku priču već od samog ulaza, preko recepcije, lobbyja, kavane, restorana te ljupkog prostora malog dućana u kojemu su izloženi proizvodi zagrebačkih obrtnika duge tradicije. Tijekom uređenja hotela zaštićeni su i restaurirani svi izvorni detalji, osobito se to može vidjeti na drugom katu, tzv. belle étage gdje su smješteni apartmani s interesantnim detaljima – kamin, lusteri i druga rasvjetna tijela i izvorne obloge koje i danas plijene ljepotom. Iz svih soba pružaju se pogledi na predivne vizure grada, krovove i drveće koji za svakoga gosta predstavljaju autentičan doživljaj grada. Fasada i krovište hotela s osvjetljenjem su stvorili novu vizuru.

Ugođaj hotela, osobito kavane i bara, namijenjen je svim gostima koji će u jutarnjim satima uživati u doživljajima bečke kavane, a u popodnevnim i večernjim satima u ugodnom urbanom druženju. Osim originalnih primjeraka restauriranih sefova, u hotelu postoji i 30 zidnih satova koje je restaurirala poznata zagrebačka urarska radnja Lebarović.

Hotel je rezultat opsežne pripreme Ugo Group iz Zagreba s timom arhitekata iz Londona i Beča te kvalitetnim tehničkim timom hrvatskih inženjerskih ureda.

Komentiraj