FOTO: Otok Obonjan predstavio adute za početak sezone

Službenom prezentacijom i obilaskom otoka javnosti je predstavljen koncept i izgled otoka Obonjana kao ‘novog turističkog proizvoda’ na mapi Republike Hrvatske koji ovih dana kreće u osvajanje gostiju iz cijelog svijeta.

Otok Obonjan će od danas te uz prve organizirane grupe od petka, ugostiti posjetitelje te im ponuditi sveobuhvatnu uslugu kreiranu na kreativnoj i holističkoj razini ponude, jedinstvenoj u ovom dijelu svijeta.

Radovi na otoku započeli su krajem prošle godine i u periodu do danas na uređenje otoka potrošeno je preko 90 milijuna kuna. Na projektu je sudjelovalo nekoliko stotina domaćih tvrtki i izvođača te preko petsto radnika. Usprkos određenim problemima koji su se javljali ponajprije zbog loše zatečene infrastrukturne, otok će započeti s radom kad na otok dolaze gosti iz Hrvatske, Velike Britanije, Skandinavije, SAD-a…

Do kraja mjeseca rujna, do kada je planirana sezona na otoku, na Obonjanu će raditi preko 150 zaposlenika, većinom domaćih radnika. Smještajni kapaciteti su u prvoj sezoni određeni na planiranoj brojci od 800 ležajeva u gotovo 200 smještajnih jedinica. Navedene jedinice se temelje na glamping smještaju, tzv. glamuroznom kampingu. Riječ je o ‘eco-friendly’ custom-dizajniranim, potpuno opremljenim smještajima s posebno dizajniranim namještajem.

Tijekom narednih sezona u planu je izgradnja dodatnih kapaciteta u vidu apartmana, kućica na drveću, manjeg hotelskog kompleksa itd.

Na otoku će ovogodišnji gosti moći uživati u nekoliko uređenih plaža sa beach barovima, amfiteatru, multimedijalnom prostoru, restoranima, otvorenom bazenu…

Projekt Obonjan pokrenut je zahvaljujući partnerstvu između jednog od vodećih glazbenih promotora iz Velike Britanije – tvrtke Soundchannel te operativne kompanije Gratiosus i turoperatora CMT. Projekt je zamišljen kao svojevrstan splet nove i drugačije turističke ponude, alternativnog nezavisnog načina odmora koji u fuziji s ljetnim periodom nudi univerzalan doživljaj baziran na umjetnosti i kulturi, glazbi i zabavi te gastronomiji.

Uz glazbu, na otoku će svoje zanimanje pronaći i ljubitelji svih vrsta umjetnosti. Specijalizirani umjetnički program će posjetiteljima predstaviti brojne domaće i međunarodne talente koji će svoj talenat brusiti i usavršavati uz bok s likovnim umjetnicima iz cijelog svijeta. Svake večeri na otoku će biti otvoreno ljetno kino, gdje će biti emitirana filmska remek djela, kultni naslovi svjetske art-house scene te hvaljeni dokumentarni filmovi…

Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo

Komentiraj