FOTO: ORBIT DARUJE OSMIJEH Predstavljen Zubomobil – prva mobilna dentalna ambulanta u Hrvatskoj

Promo

Tvrtka Orbit je u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu predstavila Zubomobil – prvu mobilnu dentalnu ambulantu u Hrvatskoj, koja kreće na turneju po osnovnim školama diljem Republike Hrvatske s ciljem edukacije djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine.

Dio je to projekta ‘Orbit daruje osmijeh’ koji je robna marka Orbit uspješno provela u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine te kroz svibanj i lipanj 2016. godine prikupila 500 000 kuna odvajanjem po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje.

Mobilnu dentalnu ambulantu – Zubomobil javnosti je predstavio ambasador projekta ‘Orbit daruje osmijeh’, glumac i komičar Luka Bulić, koji će se pridružiti Zubomobilu na turneji i u veseloj atmosferi poticati najmlađe na važnost redovite dentalne higijene.

Zubomobil turneja provodit će se u osnovnim školama diljem Republike Hrvatske sve do prosinca ove godine, a u planu je obuhvatiti 7000 djece u preko 50 osnovnih škola. Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila.

“Drago nam je da i ove godine Hrvatska komora dentalne medicine sudjeluje u Orbitovom društveno-korisnom projektu usmjereno na poboljšanje dentalnog zdravlja najmlađih. Ovakvi projekti koji pridonose boljem zdravlju zubiju najmlađih i uče ih o važnosti svakodnevne higijene u ugodnoj atmosferi i više su nego dobrodošli”, naglasio je dr.sc. Pavel Kobler dr.dent.med, zamjenik predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine.

O projektu ‘Orbit daruje osmijeh’

Projekt ‘Orbit daruje osmijeh’ dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh. U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.

Tijek i aktivnosti kampanje pratite na orbit.com.hr i Facebook stranici Orbit Hrvatska.

Na medijskoj konferenciji predstavljen je novi dio projekta
Na medijskoj konferenciji predstavljen je novi dio projekta ‘Orbit daruje osmijeh’
Zagreb 140916. Zubomobil, Orbit
Cilj projekta je edukacija djece o važnosti dentalne higijene
Glumac i komičar, Luka Bulić, će se pridružiti Zubomobilu na turneji i u veseloj atmosferi zabavljati i učiti najmlađe
Luka Bulić će se pridružiti Zubomobilu na turneji, poznati glumac i komičar će zabavljati i učiti najmlađe
Zubomobil je prva mobilna dentalna ambulanta u Republici Hrvatskoj
Zubomobil je prva mobilna dentalna ambulanta u Republici Hrvatskoj
Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika u Zubomobilu
Stručni tim doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika u Zubomobilu

Komentiraj