foto novkovic

FOTO: Opera b.b. svojim ambicioznim projektom nasmijala mnogobrojnu publiku

Izabrana publika je, u nesvakidašnjem prostoru Muzeja za umjetnost i obrt, imala priliku uživati u premijeri operete ‘Vesela udovica’ u izvedbi Opere b.b., prvog komornog opernog kazališta u Hrvatskoj.

Pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića, u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, ansambl Opere b.b. realizirao je veselu, lepršavu i vizualno vrlo dopadljivu predstavu.

Scenografija Marte Crnobrnje i kostimi Elvire Ulip bili su sjajan okvir za predstavu prepunu smijeha, divnih arija, dueta i ansambala, kao i koreografskih brojeva. Ulogu Hane Glawari besprijekorno je otpjevala Lidija Horvat Dunjko, a bariton Ronald Braus bio joj je pjevački i scenski dostojan partner kao grof Danilo.

Za komični element pobrinuli su se Nenad Tudaković i Nada Abrus te su uz Blanku Tkalčić i Sinišu Galovića nadopunili postavu vrsnih izvođača. Iznenađenje večeri bio je nastup dviju prvakinja baleta HNK u Zagrebu, Mirne Sporiš i Ervine Sulejmanove u ulozi grizeta. Debitanti večeri Vita Vukov, Josipa Bilić, Martin Gelić i Dominik Došen bili su također na visini povjerenih zadatka i pokazali da su se zasluženo našli na sceni s iskusnijim kolegama. Ništa manje zapaženi nisu bili ni umjetnici Matino Antunović i Davor Ljubić.

Među brojnim uzvanicima u publici su primijećeni roditelji mlade sopranistice Vite Vukov: Ksenija Pajić i Emil Vukov, maestro Vladimir Kranjčević, primadone Gertruda Munitić, Cynthia Hansell Bakić, Vlatka Oršanić i Nevanka Petković Sobjeslavski, manekenka Zvončica Vučković, književnica Sanja Pilić, pjevačica Elvira Voča i brojni drugi zainteresirani za dogodovštine ‘Vesele udovice’.

Ovom izvedbom najavljena je turneja koja će obići cijelu Hrvatsku, a ako se i vi želite zabaviti uz Veselu udovicu i uživati u ovoj jedinstvenoj izvedbi, pratite Facebook stranicu Opere b.b.

https://web.facebook.com/Opera-BB-Zagreb-281913505331114/

Komentiraj