FOTO: OFF CIKLUS Održan božićni koncert Zagrebačke filharmonije u suradnji s Pjevačkom školom Husar&Tomčić

Igor Soban/PIXSELL

Prava glazbena čarolija dogodila se ovaj tjedan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na drugom koncertu Off ciklusa Zagrebačke filharmonije.

Čarolija glazbe priređena pjevačkim, sviračkim i scenskim umijećem mladih pjevača Pjevačke škole Husar&Tomčić, oblikovana projekcijama na velikom platnu od tila koje je osmislila i režirala redateljica i glumica Petra Radin te dodatno obogaćena nastupima hrvatskih vokalnih diva Nine Badrić i Ivane Vrdoljak Vanne.

Tjednima unaprijed rasprodani koncert za koji se tražila karta više, donio je pomno osmišljeni i atraktivni program sa širokim izborom božićne glazbe sa svih strana svijeta. Orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Ivana Huta predstavio se u više orkestralnih brojeva, a brojna publika uživala je u nizu božićnih uspješnica i brojnim hitovima pop i duhovne glazbe.

Ivana Vrdoljak Vanna izvela je popularnu božićnu pjesmu ‘Božić bili’ i božićni klasik ‘O Holy Night’, a Nina Badrić emocijama nabijenu ‘Note to God’ i veliki pop hit ‘You Raise Me Up’.

Raspoloženi i uvjerljivi mladi glazbenici škole Husar&Tomčić u svojim nastupima pjevali su i plesali zaraznom energijom, izmjenjivali se u grupnim i solističkim nastupima pa čak i svirali cajone što je za njih osmislio naš poznati udaraljkaš Hrvoje Rupčić, pridruživši im se u pojedinim izvedbama na sceni.

Službeni dio programa zaključen je spletom poznatih hrvatskih božićnih napjeva ‘Oj pastiri’, ‘Veselje ti navješćujem’, ‘O Betleme’ te ‘Zdravo bud’i, nakon čega su uslijedila čak četiri bisa i dugi završni pljesak zadovoljne publike.

Off ciklus, tako uspješno nastavljen Božićnim koncertom, nastavlja se 09.02.2018. godine  koncertom u ozračju Kineske nove godine s nizom novih glazbenih iznenađenja. U Off ciklusu očekuje nas potom i kraljica sevdaha Amira Medunjanin, potom rock opera ‘Jesus Christ Superstar’ te još puno glazbenih poslastica.

“Isključite” probleme i “uključite” glazbu – Vidimo se u Off ciklusu…

Komentiraj