Sinoć je u multipleksu CineStar u zagrebačkom Branimir Centru održana svečana premijera najiščekivanijeg domaćeg filma ‘Goran’, redatelja Nevija Marasovića.

Premijeru filma o kojem svi pričaju proteklih mjesec dana nisu propustile brojne osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske – Iva Šulentić, Judita Franković, Nevena Rendeli Vejzović, Ivana Paradžiković, Sanja Vejnović, Senka Bulić, Ana Maras Harmander, Nela Kocsis, Ivana Roščić, Iva Mihalić, Branka Krstulović, Bojan Glavašević, Tijana Pečenić, Lana Gojak, Mario Petreković, Lana Barić, Kristina Krepela, Iva Visković, Miran Kurspahić, Nina Mia Čikeš, Mia Biondić, Nera Stipičević, Robert Zuber, Hrvoje Klobučar, Ana-Marija Percaić, Amar i Alma Bukvić, Anamarija Vrdoljak te mnogi drugi.

Radnja ove psihološke drame odvija se u Gorskom kotaru. ‘Goran’ je priča o životu i posljedicama koje naši postupci mogu imati. Scenarij za ovu psihološku dramu potpisuje talentirani norveški scenarist i književnik Gjermund Gisvold koji je zajedno s redateljem stvorio jedinstvenu radnju, gdje snijegom zameten Gorski kotar ima presudnu važnost za radnju filma, kao i za sam razvoj karaktera likova. Film koji dokazuje da ponekad dobre vijesti ne donose ništa dobro, u produkciji Antitalenta i distribuciji Blitza s kino prikazivanjem diljem Hrvatske kreće 22. prosinca 2016. godine.

Zbog ogromnog interesa javnosti, distributer Blitz odlučio je krenuti s kino prikazivanjem u prosincu, od prvotno planiranog početka prikazivanja u siječnju. Filmska ekipa, na čelu s redateljem Nevijem Marasovićem i scenaristom Gjermundom Gisvoldom te glumcima Franjom Dijakom, Natašom Janjić, Jankom Popovićem Volarićem, Goranom Bogdanom, Filipom Križanom te Milanom Štrljićem poklonili su se pred punom kino dvoranom te su dobili gromoglasne ovacije i višeminutni aplauz publike. Ovo nije božićni film, ali odlična glumačka postava i filmska radnja koja će vas prikovati za kino sjedala, odlična su pozivnica da se uputite u najbliže kino i uvjerite se zašto ovaj film nazivaju ‘hrvatskim Fargom’.

“Dok sam pisao ovaj scenarij s Gjermundom Gisvoldom, imao sam jasnu viziju. Želio sam napraviti čistokrvnu skandinavsku dramu koja će ujedno savršeno funkcionirati i kao hrvatski film s hrvatskim glumcima. Ukratko, udružili smo kreativne snage iz naših različitih podneblja i mentaliteta, izdvojili najbolje od oba svijeta kako bi dobili jedan novi, jedinstveni filmski svijet, u kojem ti elementi skladno nadopunjuju jedan drugog. Čvrsto vjerujem da smo u tome uspjeli, da smo uspjeli stvoriti hrvatski film sa snažnim dramaturškim skandinavskim pečatom. Radnja se odvija u Hrvatskoj, u planinskom predjelu Gorski kotar, kojeg još nazivaju i „Mala Švicarska“. Ljepota snježnog krajolika i njegova mirnoća i pustopoljina reflektiraju unutarnje stanje likova te postaju ključni oblik izražavanja. Kombinirali smo statične i poetične s brzim i dinamičnim kadrovima, s ciljem postizanja neobičnog ‘miksa’ u kojem se naizgled sve doima normalno i realistično, no u isto vrijeme je potpuno suprotno”, rekao je Nevio Marasović.

Goran je svoju svjetsku premijeru imao na Fantasia International Film festivalu u Montrealu, gdje je Franjo Dijak osvojio nagradu Cheval Noir za najboljeg glumca, u konkurenciji s Melom Gibsonom.

Film kojeg mnogi nazivaju hrvatskim Fargom zasigurno će oduševiti i iznenaditi hrvatsku publiku zbog šokantnog raspleta…

Amar i Alma Bukvić
Amar i Alma Bukvić
Iva Šulentić
Iva Šulentić
Robert Zuber
Robert Zuber
Nina Mia Čikeš i Miran Kurspahić
Nina Mia Čikeš i Miran Kurspahić
Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar
Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar
Bojan Glavašević i Nevio Marasović
Bojan Glavašević i Nevio Marasović
Goran Bogdan, Nevio Marasović, Nataša Janjić i Janko Popović Volarić
Goran Bogdan, Nevio Marasović, Nataša Janjić i Janko Popović Volarić

Komentiraj