FOTO: Održana premijera filma ‘Pedeset nijansi mračniji’ uz reviju Aleksandre Dojčinović

Sarah Dombre, Matija Vuri

Održana je premijera filma ‘Pedeset nijansi mračniji’ uz prigodnu reviju Aleksandre Dojčinović.

Jedan od najičekivanijih filmova godine među prvima su, u sklopu programu CineStar Gold Class, došle pogledati Sandra Perković, Marija Borić, Kristina Krepela, Iris Androšević Pinjuh, Marijana Mikulić, Ana Vilenica, Tamara Garbajs, Marija Borić, Ivana Ergić, Ivana Delač Đolo, Josipa Pavičić, Tihana Harapin Zalepugin, Marija Bišćan, Sonja Lamut, Lea Mijatović, Nina Gudeljević, Pamela Ramljak, Sementa Rajhard te mnogi drugi.

’Pedeset nijansi mračniji’ je nastavak svjetskog fenomena ‘Pedeset nijansi sive’, nastalog prema bestseleru E.L. James. Od kada je objavljena, trilogija ‘Pedeset nijansi’ prevedena je na 52 jezika i prodana u više od 100 milijuna primjeraka, što ju čini jednim od najprodavanijih i najbrže prodavanih serijala knjiga u povijesti.

Ovaj kulturološki fenomen je prije nekoliko godina poharao svijet, a filmske kritičare ostavio u čudu. Eksplicitne scene, kompleksni likovi i šokantni obrati samo su dio priče o bezobrazno zgodnom i bogatom poduzetniku Christianu Greyju i mladoj novinarki Anastasiji Steel te njihovom bizarnom odnosu.

Stotine tisuća komentara o ovom fenomenu ‘preplavilo’ je društvene mreže i uzdrmalo konvencionalne norme, a kino publika prvog filmskog nastavka brojala se u milijunima.

‘Pedeset nijansi mračnija groznica’ traje već neko vrijeme i u Republici Hrvatskoj. Koliki interes vlada za ovaj film, dokazuje i činjenica da su ulaznice za projekcije puštene u prodaju mjesec dana prije početka prikazivanja filma te je do sada prodano više tisuća ulaznica.

Jednu od najiščekivanijih filmskih priča godine, ’Pedeset nijansi mračniji’, na svoj je način obilježila i dizajnerica Aleksandra Dojčinović, čija je mini kolekcija haljina također premijerno predstavljena sinoć. Ovom capsule kolekcijom, nekoliko nijansi mračnijom, no inače, dizajnerica je svom brendu udahnula dozu mistike i seksipila, budući da je svaki od pet modela u crnoj boji, maksimalno ženstven s istaknutim detaljima – kontrastnim podstavama, visokim ovratnicima, rukavima od bogatih slojeva perja…

“Crnom, kao ne-bojom, najteže je postići ono što žarkim tonovima postižemo bez problema, a to je upečatljivost. Obožavam raditi s crnom jer, osim što volimo misliti da je s njom gotovo nemoguće pogriješiti i da je neodoljivo decentna, iskoristi li se na pravi način, ona može biti glamurozna do te mjere da postane gotovo avangardna”, rekla je dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

Komentiraj