FOTO: Održana druga tribina u organizaciji Gentleman's Faira

Dora Šarić

Sinoć je u popularnom zagrebačkom baru Vinyl održana još jedna sjajna tribina ‘Sve zbog jednog muškarca’ na kojoj su gosti predavači, zajedno s publikom probali dati odgovor na vječno pitanje gdje su i kakvi su moderni gentlemani današnjice?
Uz moderatora tribine novinara i filmskog kritičara Deana Sinovčića, poznati gosti kao što su novinar i voditelj Petar Štefanić, nagrađivani književnik Ivan Jozić, televizijski voditelj i produkt dizajner Samir Šećerkadić te najpoznatiji menadžer za kulturu Petar Mišo Mihočević raspravljali su i odgovarali na brojna pitanja o današnjim gentlemanima.
Opisujući svakodnevne situacije u privatnom i poslovnom životu došli su do raznih zaključaka o razlici “starijih škola” i ponašanja današnjih muškaraca. Moderni gentlemani su se prilagodili emancipiranim i jakim ženama. Da sve dolazi iz kućnog odgoja te da roditelji trebaju utisnuti takve manire na svoju djecu kao dio svakodnevnog odgoja složila se mnogobrojna publika. Odgovori na pitanje zašto se ponekad čini kao da su četiri čarobne riječi “Hvala, Molim, Oprosti i Izvoli” izašle iz vokabulara mlađih generacija te zašto se pristojnost i džentlemanstvo u današnje vrijeme pogrešno zamjenjuje, otvorili su mjesto za iduću tribinu.
Gentleman’s Fair Zagreb će se održati od 5. do 8. rujna u prostorima zagrebačke Gliptoteke. Unique boutique sajam o “svijetu” modernog muškarca će biti podijeljen na više cjelina: Lifestyle & Fashion, Sport & Wellness, Man’s gadgets, Outdoor & Adventure, Art is passion, Auto-Moto, Gourmet Gentleman’s Club.

Komentiraj