FOTO: Nova kampanja za capsule kolekciju Borisa Pavlina

Autor:

Franjo Matković

Pod kreativnim vodstvom modnog dizajnera Borisa Pavlina i kroz objektiv Franje Matkovića nastala je nova kampanja za proljetnu capsule kolekciju Abyss.

Vizualno inspirirana koraljnim grebenima i potonulim tajnama koje čuvaju, kampanja postaje mali prozor u ‘Pustu zemlju’ autora Thomasa Stearnsa Eliota u kojoj se dizajner poigrava s uobičajenim shvaćanjem romantike i konačnosti. Modna fotografija ovdje je poslužila kao medij za transformaciju prepoznatljivih stihova u krajnje stiliziranu mizanscenu – prostor između mašte i literarnog predloška.

Majstorstvo u potpunosti ručno izrađenih haljina, tehnike klasičnog coutura, koje su u današnje doba masovne proizvodnje gotovo sasvim istisnute iz svijeta mode, definirale su modele predstavljene u ovoj kampanji. Delikatni vez, svilene teksture, stotine staklenih perlica i bisera protkanih kroz strukturu tkanina, vraćaju u neka druga vremena i ostavljaju bez daha.

Majstor kroja Boris Pavlin i ovaj puta izvlači maksimum ženstvenosti iz svakog centimetra svile koju naglašava monokromatičnom bjelinom, nježno je urešavajući najfinijom čipkom.

Model: Lidija Lešić

Make up i kosa: Sanja Agić

Asistentice: Mateja Presečki i Tanja Kanazir

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)