MUP

FOTO: NOVA GRADIŠKA Specijalci uhitili dvojicu nakon krađe i pucnjave

Specijalna policija u nedjelju je u Novoj Gradiški uhitila 32-godišnjaka i 25-godišnjaka, priopćili su iz slavonsko-brodske policije.

Sve je započelo oko 22:40 sati, kada je policija dobila dojavu o krađi na prostoru benzinske postaje u Svačićevoj ulici, u Slavonskom Brodu. Nepoznati je počinitelj u osobni automobil marke Opel natočio više desetaka litara goriva, s prodajnih polica otuđio cigarete i razna pića te pobjegao-

Oko sat vremena kasnije policija je dobila novu dojavu, ovoga puta o razbijanju inventara ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški te oštećivanju izloga vozilom. Iza ponoći zaprimljena je dojava i o pucnjavi iz vatrenog oružja u Ulici Sv. Vida prema dvorištu obiteljske kuće, u kojoj je oštećen osobni automobil marke Smart, vlasništvo 41-godišnjaka. U pucnjavi nitko nije ozlijeđen.

“Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se radi o 32-godišnjaku, kojeg su, u Ulici baruna Trenka u Novoj Gradiški, pronašli policijski službenici Specijalne jedinice policije Osijek”, navodi se u policijskom priopćenju. Nakon neuspješnog pregovaranja i poziva preko megafona na predaju, 32-godišnjak i njegov 26-godišnji prijatelj pokušali su pobjeći na stražnji izlaz kuće, gdje su ih dočekala dva taktička tima specijalne policije te svladala uporabom tjelesne snage i uhitila.

Kriminalističko istraživanje o okolnostima ovih događaja je u tijeku. Policija je na svojim stranicama objavila i fotografije uhićenja.

Komentiraj