FOTO: Neal’s Yard Remedies čvrsto podržava održivost našeg okoliša

facebook.com

Ručno brano, hladno prešano, lokalno dobiveno… novi trendovi u zdravlju, ali i ljepoti dovode to toga da važnost poznavanja podrijetla svega što svakodnevno koristimo ili unosimo postaje sve veći imperativ. Sve nam je više stalo do onoga što se nalazi u bočicama koje nas mame s polica parfumerija, ljekarni, kozmetičkih salona ili Instagram profila omiljene nam beauty blogerice pa stoga organska kozmetika postaje sve traženiji pojam.

Prema Soil Associationu, vodećem regulatoru organske proizvodnje, čiji je certifikat svjetski priznat, sektor organske kozmetike porastao je za 13 posto u posljednjih godinu dana.

Jednom od pionira organske kozmetike smatra se britanska beauty kompanija Neal’s Yard Remedies, njene linije sadrže najmanje 70% organskih tvari i sastojaka te su većinom vegan, cruelty-free i gluten free, tu je i 100 posto etični certifikat…

Neal’s Yard Remedies inicijator je kampanje ‘Ban the beeds’ (Keep our oceans plastic free) kojim je u Ujedinjenom Kraljevstvu uspio zabraniti upotrebu plastičnih mikrogranula u pilinzima koje ulaze u naš eko sustav, a mi ih unosimo u organizam. Kampanja je proširena na cijeli svijet nakon što joj je Marie Claire dodijelila Neal’s Yard Remedies Prix D’Excellence za održivost.

Na svojoj ekološkoj farmi koja se prostire na preko pet hektara, Neal’s Yard Remedies su razvili proizvode na bazi biljka i drugih prirodnih sastojaka koji se uzgajaju bez upotrebe pesticida, herbicida, umjetnih gnojiva, genetski modificiranih organizama (GMO-a) i drugih aditiva ili kemikalija. Uz manju vjerojatnost na alergijske reakcije, organski uzgojena biljka sadrži više antioksidansa.

Organska poljoprivreda je također bolja za biljni i životinjski svijet, uzrokuje manje zagađenje te proizvodi manje ugljičnog dioksida i manje opasnog otpada. Koristeći organske proizvode za njegu kože, pomažete smanjivanju utjecaja na okoliš čime podržavate održivost našeg okoliša.

Komentiraj