Ivan Ivanišević

FOTO: Ora je najljepši novi hotel u Gradu Splitu

Po mnogima ”najlipši grad na svitu”, Split, mjesto je koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Kao jedna od omiljenih europskih destinacija za ljetovanje, predstavlja idealnu kombinaciju bogate kulturne i povijesne baštine, prelijepih prirodnih ljepota, ležerne i opuštene atmosfere te životnog mota njegovih stanovnika joie de vivre.

Turistička ponuda grada u posljednjih nekoliko godina naprosto je procvjetala, zahvaljujući čemu Split proživljava ponovnu renesansu. Novi, sjajni restorani, barovi, klubovi i hoteli niču na svakom koraku, a posljednji u nizu otvorio je svoja vrata pred nekoliko tjedana.

Radi se o nadasve elegantnom i profinjenom hotelu s 4 zvjezdice zanimljivog naziva – Ora.

Riječ Ora prevedena na talijanski jezik označava vrijeme, stoga se, u tom duhu, zanimljivi satovi različitih stilova provlače kroz cjelokupan prostor, od recepcije preko hodnika do soba. Dizajn interijera nosi potpis renomiranog arhitekta Antuna Šverka, iz ateljea Šverko i Šverko, koji je uspješno ostvario zamišljenu viziju vlasnika, stvorivši tako ugodan, topao i jednostavan, a opet iznimno moderan i pročišćen prostor, u kojem će se svaki gost osjećati kao kod kuće.

U interijeru prevladavaju geometrijski oblici, pomalo eklektičan dizajn, uzorci i upadljive boje, od kojih se najviše ističe interesantna kombinacija žarko žute i smirujuće sive boje.

Skladnosti prostora pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticiran dizajn, prirodni materijali korišteni u uređenju, od kojih se posebice izdvaja visokokvalitetno drvo te izuzetna posvećenost detaljima.

Gostima su na raspolaganju 24 prostrane i luksuzno uređene dvokrevetne sobe, opremljene u skladu s najnovijim suvremenim trendovima i potrebama gostiju. Hotel je zamišljen i kao baza za goste koji poslovno dolaze u Split, stoga je za potrebe poslovnih sastanaka, konferencija, seminara te ostalih sličnih manifestacija osigurana konferencijska dvorana, s kapacitetom do 50 osoba. Od dodatnog sadržaja izdvaja se još fitness dvorana, gdje u klimatiziranom ambijentu opremljenim suvremenim spravama za tjelovježbu i audio vizualnom opremom gosti mogu provesti svoje slobodno vrijeme.

Luksuznim poslovnim hotelima poput ovog, Grad Split širi svoju turističku ponudu u duhu novog koncepta – hollywork, zanimljivom spoju rada i odmora pod motom “work hard, enjoy hard“ za mlade profesionalce koji istinski uživaju u tome što rade, no uz posao traže i druge užitke.

Hotel Ora je savršen izbor za sve one koji poslovno dolaze u Split, dok je tijekom ljetnih mjeseci izvrstan odabir za turističke dolaske, bilo individualne ili pak grupne, s obzirom da je u neposrednoj blizini omiljene plaže Žnjan, prelijepe pripadajuće šetnice, kao i popularnih shopping centara.

Smješten tek dva kilometra od centra, idealan je za sve one koji žele izbjeći gradsku gužvu, a opet biti dovoljno blizu samog centra Splita, kako bi nesmetano uživali u svim njegovim povijesnim i kulturnim znamenitostima.

Cijena noćenja (s uključenim doručkom, parkingom, WIFI-jem i korištenjem svih hotelskih proizvoda): 750 – 1200 kn (jednokrevetna soba) i 900 – 1350 kn (dvokrevetna soba).

Adresa je Poljička cesta 26E.

Komentiraj