Svojim radom ‘Lucky Charm’, Ela Meseldžić i Andreja Lovreković pobijedile su na drugom izdanju HACKING IKEA natjecanja te osvojile putovanje na manifestaciju Democratic Design Days, u švedskome gradu Älmhultu.

Stručni žiri ocijenio je kako je pobjednički tandem, u konkurenciji od 10 finalista, najbolje odgovorio na temu natjecanja ‘Suvremeni oblici suživota’ te najdalje otišao u hakiranju postojećih IKEA proizvoda dajući im novu vrijednost.

Ela Meseldžić i Andreja Lovreković, studentice zagrebačkog Studija dizajna, tako su na poziciji najboljih hakerica IKEA proizvoda u Hrvatskoj, naslijedile Josipu Tadić i Luku Palestrina Mazić koji su prošle godine na prvom izdanju natjecanja, svojim radom Pasta osvojili najviše glasova žirija.

Drugonagrađeni rad ovogodišnjeg natjecanja je ‘Doručak na travi’, koji je izradio Jakov Habjan, a zbog iznimne vrijednosti rada, članice žirija odlučili su ga također nagraditi putovanjem u švedski Älmhult. Treću nagradu osvojile su Marta Badurina i Matea Bertina svojim radom ‘Boudoir’, odlučio je stručni žiri koji su činile Petra Puž–Novoselec, dizajnerica interijera u robnoj kući IKEA Zagreb te nezavisne dizajnerice, Ivana Fabrio i Nina Bačun. IKEA je za sve sudionike natjecanja osigurala poklon bonove.

“Raduje nas što smo i ove godine, u sklopu HACKING IKEA natjecanja, potaknuli naše sugrađane da uz pomoć malo kreativnosti svoju svakodnevicu mogu učiniti još kvalitetnijom, a prostor u kojem žive prilagoditi vlastitim navikama i potrebama. Naime, naš svakodnevni život uvelike se promijenio i postao je fleksibilniji pa je zato ovogodišnja tema natjecanja bila ‘Suvremeni oblici suživota’. Svi natjecatelji pokazali su veliki entuzijazam i umješnost, što dobro pokazuju i njihovi radovi, a osnovni kriterij prilikom odabira bio je koliko su svojim radom odgovorili na temu natjecanja“, istaknula je Petra Puž-Novoselec.

Podsjećamo, HACKING IKEA natjecanje održava se dvije godine zaredom u sklopu Design District Zagreb festivala, a zadatak natjecatelja je prenamijeniti ili doraditi postojeće IKEA proizvode kako bi oni dobili novu ili dodatnu funkciju. Ovogodišnje natjecanje održano je tijekom prva dva dana Design District Zagreb festivala, a prethodile su mu četiri radionice na kojima su, u suradnji s mentoricama Ivanom Fabrio i Ninom Bačun, finalisti izradili nacrte svojih radova i u robnoj kući IKEA Zagreb obavili kupnju proizvoda koje su ‘hakirali’.

Njihove jedinstvene radove možete do 18. lipnja pogledati na izložbi u Vojnoj bolnici 87, u radno vrijeme festivala Design District Zagreb.

Komentiraj