FOTO: Najavljeni prvi govornici ovogodišnjeg TEDxZagreba

facebook.com

Organizatori devete po redu TEDxZagreb konferencije, koja će se održati 29. rujna u zagrebačkom kinu Europa, predstavili su neke od predavača koji će podijeliti svoje ideje, razmišljanja, procese i inovacije sa zainteresiranom publikom.

Ovogodišnja tema konferencije, #satisfaction, odabrana je nakon saznanja kako se riječ zadovoljstvo sve manje koristi u svakodnevnom vokabularu, ali i kako bi govornici iz različitih područja djelatnosti, od profesionalnih, preko amaterskih do volonterstva, vlastitim primjerima “opovrgnuli brojne natpise koji govore o tome kako su Hrvati jedan od najnezadovoljnijih naroda u Europi”.

Prenosimo dio priopćenja za medije: 

Inovatori, sveučilišni profesori sa zanimljivim hobijima, znanstvenici, entuzijasti, regionalni umjetnici i osobe za koje možda niste čuli, a diljem svijeta ih prate milijuni followera, samo su neka od zanimanja govornika koja svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice. Ante Vrban, nagrađivani arhitekt o kojem više govore njegova djela nego on sam, jedno je od najpoznatijih imena iz domaćeg javnog života, a zahvaljujući zavidnoj međunarodnoj karijeri, brojni ga nazivaju „miljenikom arapskih šeika“.

Ante Vrban

Nenad Bakić, poduzetnik i filantrop nedavno je krenuo osvajati modne piste postavši većinski vlasnik poznate hrvatske konfekcijske tvrtke. Hrvatsku javnost Bakić je podigao na noge STEM revolucijom, koja obuhvaća programe i obrazovanje za zanimanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematičke znanosti.

Nenad Bakić

Dina Levačić, sportašica je koja je svojim mladenačkim snovima osvojila javnost. Do prije dvije godine malo tko je čuo za ovu Splićanku koja je s nepune 22 godine druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra te La Manche.

Dina Levačić

Igor Barberić, plesni koreograf gotovo da pleše i u snu. Svoje najbolje koreografije sanjao je i ostvario, a danas rado prihvaća izazove koji ljestvicu njegovih uspjeha podižu do zavidnih razina.

Igor Barberić

Nakon otkaza u jednoj od velikih međunarodnih tvrtki, Ivan Vidaković krenuo je potražiti sreću put inozemstva iz svog Osijeka. Inovator dronova, nakratko se zaustavio u Zagrebu gdje je osnovao startup, a svojom idejom zarazio je brojne prijatelje s kojima je inicirao i prvi sajam dronova u Osijeku”, najavljeno je u objavi organizatora.

Ivan Vidaković

Komentiraj