Filip Hofer

FOTO: Najavljen projekt PINK ROBBON

Lanac drogerija dm i partneri najavili su projekt PINK ROBBON u sklopu kojeg će se tijekom listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, prikupljati sredstva za donaciju namijenjenu Udruzi P.I.N.K. life.

Tijekom cijelog listopada u svim dm prodavaonicama u Hrvatskoj građani će moći podržati donaciju kupovinom označenih proizvoda, a dm će donirati jednu kunu od svakog prodanog proizvoda Udruzi. Novac od donacije će biti uložen u opremanje Opće bolnice Dubrovnik infuzomatima i opremom za kiruršku salu te za organizaciju radionica.

Potrebnim aparatima za kojima bi se opremio onkološki odjel opće bolnice Dubrovnik uvelike bi se potpomoglo u kvalitetnijem i lakšem liječenju pacijenata. Ovom donacijom će se nastaviti uspješan niz transparentnih donacija koje je Udruga već odradila za KBC Rebro, KB Zadar te KBC Sestre Milosrdnice.

“Vjerujem kako uz podršku dm-ovih kupaca možemo prikupiti značajnu donaciju koju ćemo uložiti u opremanje onkološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik prijeko potrebnom opremom te oboljelima osigurati aktivnosti poput radionica zdravog kuhanja i glazbene terapije koje uvelike pomažu u rehabilitaciji, liječenju i boljem psihološkom stanju korisnica Udruge“, poručila je Nives Moric, predsjednica Udruge.

“Društvena odgovornost temelj je poslovanja dm-a od samih početaka, tako da je zapravo bilo sasvim prirodno da se uključimo u ovakvu aktivnost. Zajedno s kolegama, došli smo na ideju kako bismo mogli podržati ovaj projekt i senzibilizirati javnost. Brzo smo osmislili cijelu ideju i sami koncept. Srećom, pronašli smo i izvrsne partnere koji su se s nama uključili u organizaciju“, izjavio je Ivan Horvat, manager marketinga i odnosa s javnošću dm-a.

Ova akcija biti će obilježena i prezentirana i na događanju koji će se održati u subotu 12. listopada na dvije lokacije, u parku Zrinjevac odakle će ići mimohod tj. povorka potpore oboljelima sve do Trga Petra Preradovića gdje se nastavlja zabavni program besplatan za sve građane. U sklopu toga, istaknimo kako će se održati modna revija žena članica udruge, da će se prikupljati donacije i na licu mjesta, a sve to potpomaže i Grad Zagreb.

Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročelnika za zdravstvo Grada Zagreba, Nives Moric, predsjednica Udruge PINK life, Ivan Horvat, manager marketinga i odnosa s javnošću dm-a i Zrinka Ferina, glavna urednica Storya. FOTO: Filip Hofer

Komentiraj