FOTO: Najatraktivniji outdoor event godine – Croatian Hot Air Balloon Rally 2017

facebook.com

Pripremite se za vikend pun uzbuđenja i iznenađenja, jer od 28. travnja do 1. svibnja nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak.

Croatia Hot Air Balloon Rally 2017, u organizaciji Balon kluba Zagreb, najdugovječnije je balonaško događanje u ovom dijelu Europe. Ove godine Krapinsko-zagorski aerodrom kraj Grada Zaboka ugostiti će 15 ekipa iz cijelog svijeta te uz nezaboravne prizore balona i balonaških utrka priprema i bogat program za sve posjetitelje.

Uz vrhunske ekipe iz Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke i naravno Hrvatske, na Rallyju će nastupiti i bivši svjetski prvak, Francuski pilot Francois Messines te reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, Harold Cliver. Uz to, bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić. koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, popularnim ‘Zagorcem’. To je balon u kojem je ekipa Balon kluba Zagreb početkom mjeseca uz 88 balonaških posada iz cijele Europe sudjelovala najbrojnijem preletu balonima preko La Manchea i obaranju Guinessovog rekorda.

Balonaši će u četiri dana Rallyja okušati svoje vještine letenja iznad zagorskih brega, a sve posjetitelje čekaju očaravajući prizori masovnih uzlijetanja, uzbudljivih balonaškh natjecanja, noćnih čarolija i umjetničkih performancea uz balone kakve još niste vidjeli. Uz to, tu je cjelodnevni program male škole balonaštva u kojoj ćete uz volontere Balon kluba Zagreb moći prošetati kupolom balona, ući u košaru balona i okušati se u balonaškom natjecanju.

Jutarnji letovi kreću već u 7 sati, a popodnevni program kreće u 16.30 sati uz malu školu balonaštva i šetnje kroz balon, muzički program i gastro ponudu. Uzlijetanja balona i uzbudljiva natjecanja kreću u 17 sati.

U subotu i nedjelju u 20 sati kreće spektakl noćne iluminacije uz glazbenu podlogu i performance Traumatic Arts akrobatske skupine.

Pratite Facebook i druge web stranice za sve novosti i detalje oko najatraktivnijeg outdoor eventa godine:

www.facebook.com/balonklubzagreb
www.facebook.com/croatiahotairballoonrally
www.baloni.hr
https://www.instagram.com/croatia_hot_air_balloon

Komentiraj