FOTO: Damira Kalajžić

‘Nima Splita do Splita’ dobro je poznat stih glazbene dive Tereze Kesovije. A protekle subote se na Poljudu među oko 10 000 navijača Hajduka moglo čuti ‘Nima kina do CineStara’.

Naime, na terenu su osvanule ogromne CineStar kokice, čime je Spličanima dano na znanje da u grad pod Marjanom, stiže CineStar 4DX™ u Mall of Split.

Prije i tijekom utakmice, CineStarove zvjezdane maskote i Rico, maskota Hajduka, zabavljali su se s navijačima na Poljudu. Navijači su zadovoljni skorašnjim otvaranjem najvećeg i najmodernijeg kina u Dalmaciji.

Službeni datum otvaranja CineStara Split 4DX™ u subotu, 02. prosinca 2017. godine.

Sve će dvorane novog CineStara u Mall of Splitu u potpunosti biti opremljene Barco laserskim projektorima, čime kino zadovoljava najviše tehnološke standarde u svijetu.
Najnovija CLP serija laserskih projektora temeljena je na laserskoj tehnologiji plavog lasera i fosfornog “wheela”, koji u kombinaciji stvaraju puni spektar boja te superiornu visoku kvalitetu slike. Najnovija laserska tehnologija, uz veliku količinu svjetla koju može proizvesti, pruža i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora, čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku, što posebno dolazi do izražaja kod 3D projekcija koje su puno efektnije. Kvalitetu doživljaja filma upotpunjuju i “wall to wall” platna premazana srebrom te Dolby Digital EX.

Premium formati CineStara, 4DX™ i eXtreme dvorana s trenutno najkvalitetnijim 3D laserskim projekcijama u svijetu, dignuti će nivo kvalitete doživljaja filmova u novom kinu na sasvim novu dimenziju.

Sjedala 4DX™ dvorane opremljena su simulatorima kretanja koja prate događanja na platnu, a specifičnost ove dvorane je čak 15 specijalnih efekata od kojih će najnoviji efekt snijega prvi moći isprobati baš splitski gledatelji. Upravo su 4DX™ efekti – voda, mjehurići, magla, zrak, pokret, svjetlo, miris, vjetar, snijeg, kišna oluja i drugi, ti koji pridonose još realističnijem iskustvu gledanja filma pa će tako gledatelji stvarno moći osjetiti strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kave.

Kino ima ukupno devet dvorana, dvije dvorane za rođendane, prekrasan bar…

Komentiraj