FOTO: Na Future Tense konferenciji govorili i čelni ljudi poznatih tvrtki na hrvatskom tržištu

Future Tense

Future Tense konferencija u Zagrebu okupila je i predsjednike Uprava poznatih tvrtki.

Jiří Dvorjančanský (A1 Hrvatska), Mario Žižek (Addiko Bank), Katarina Šiber Makar (IN2), Dražen Mavrić (Nova TV) i Tihomir Adam (Zvijezda) su na važnom panelu ‘CEO future’ raspravljali budućnosti poslovanja te mogućnostima primjene futorologije u poslovnim procesima.

Raspravu je moderirala i vodila Sabina Tandara Knezović koja je poseban naglasak stavila na pitanje etike kad je riječ o implementaciji umjetne inteligencije u poslovanju te zaštiti privatnosti i podataka korisnika u digitalnoj sferi.

Future Tense konferencija okupila je brojne sudionike

“Brzina prijenosa podataka izuzetno je važna, a 5G koji uvodimo omogućit će još snažniji razvoj novih, ali i bržu implementaciju već postojećih tehnologija“, izjavio je Jiří Dvorjančanský.

Mario Žižek podsjetio je okupljene kako se u bankarskom sektoru u budućnosti može očekivati niz promjena i da je važno te promjene pravovremeno prepoznati te da očekuju kako će biti potreban angažman stručnjaka poput futurologa. Pozdravio je sve brži razvoj umjetne inteligencije (AI) i automatizacije, no naglašava kako će u budućnosti i dalje biti na cijeni kreativne osobe te ljudski pristup.

Katarina Šiber Makar osvrnula se na predavanje futurologa Arica Dromija i navela kako prepoznaje pozitivan trend interesa za pametnim gradovima, ali pritom je naglasila kako u tom području ima još puno prostora za razvoj. Složila se da se umjetna inteligencija (AI) sve više razvija, ali da se u procesu razvoja i implementacije umjetne inteligencije ne smije isključiti čovjeka.

Katarina Šiber Makar

“Uvjeren sam da ćemo pronaći način kako zadržati poziciju u novom ekosustavu. Tehnologija će se u budućnosti sve više koristiti u medijskim kućama“, rekao je Dražen Mavrić i dodao kako je televizijski biznis vrlo dinamičan te da će i program u budućnosti biti tehnološki i produkcijski bogatiji.

Tihomir Adam je ponovio kako roboti, odnosno automatizacija, već godinama imaju veliku ulogu u prehrambenoj industriji i u procesu proizvodnje.

“Unatoč automatizaciji, velik dio poslova i dalje će biti pod kontrolom ljudi“, istaknuo je Tihomir Adam te dodao kako vjeruje u potencijal futurologa koji u prehrambenoj industriji mogu usmjeriti tvrtke u kreiranju i planiranju proizvoda.

Tihomir Adam

Komentiraj