FOTO: MUZEJ ILUZIJA Najposjećeniji zagrebački muzej predstavlja nove prostorije

Muzej iluzija

Stereogrami, optička varka iluzije stolice i kaledioskop samo su neke od mnogih novih eksponata koje očekuju sve posjetitelje preuređenog Muzeja iluzija. U transformaciji prostorija sudjelovali su mladi kreativci s Fakulteta arhitekture i dizajna.

Mladi kreativci su se natjecali u osmišljavanju novog izgleda sobe Ames, Kose sobe i Obrnute sobe, a osim natječaja, dobili su mogućnost da aktivno sudjeluju u projektu. Studenti zaslužni za projekt su Mia Martinović, Tin Pugelnik Stipeć, Mihaela Maslać, Daria Rubeša, Marta Badurina, Doria Horvatić i Josipa Tadić.

Preuređen je čak i haustor muzeja, kojeg su oslikali likovni umjetnici Siniša Bovcon i Mislav Bengez u suradnji s W-dizajnom. Osim novog doživljaja soba, u muzeju se sada mogu istražiti i fotografirati oko 20 novih eksponata. Posjetitelji tako mogu izoštriti oči i pronaći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina putem iluzije stolice ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih zabavnih sadržaja.

Istaknimo kao je muzej pripremio i različite mozgalice te nove vizualne, osjetilne i edukativne varke.

Muzej iluzija ‘vas čeka’ na adresi Ilica 72, Grad Zagreb svaki dan od 09 do 22 sata.

Više informacija na www.muzejiluzija.com.

Komentiraj