FOTO: facebook.com

Mentalni trening sportsko-edukativnog projekta ‘Aktivna Hrvatska’ predstavio je tehnike usavršavanja vještine fokusa kao alata nužnog za uspjeh.

Radionica se održala u osječkom hotelu Osijek, gdje je više od stotinu polaznika pažljivo slušalo savjete vrhunskih psihologa i liječnika.

Psiholozi Mentalnog treninga Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek svakodnevno rade s vrhunskim hrvatskim sportašima i važan su dio njihovih sportskih uspjeha. Na predavanju u Osijeku Ana i Igor polaznicima su otkrili važnost fokusa kao vještine koju možemo uvježbati. Iako mnogi misle da fokus s vremenom opada, on se zapravo razvija, ako u njega ulažemo. Biti fokusiran zapravo znači biti prisutan u trenutku i to nije lako, ali Mentalni Trening nudi vrlo konkretne alate kako to postići.

Jedan od tih alata je mindfulness meditacija kojom treniramo naš um da bude usmjeren na sada i ovdje, dok puštamo prošlost i budućnost tamo gdje im je mjesto. Fokus nam je potreban kako bi naša izvedba bila uspješna, ali ako ne možemo zamisliti savršenstvo teško ga možemo izvesti u stvarnosti.

Mentalni trening otvorila je osobna izaslanica Predsjednice RH, bivša veslačica Mirna Rajle Brođanac koja je u ime Predsjednice pozdravila sugrađane te Osijek opisala kao grad aktivnih ljudi. Mentalni trening su odradili i Tea Šojat, višestruka državna rekorderka, najbolja dizačica utega u Hrvatskoj, Petar Krpan, izbornik U 17 nogometne reprezentacije, Mario Zelić, osječki kondicijski trener te voditeljica Mirna Šitum.

Idući trening Aktivne Hrvatske održava se u Gradu Karlovcu u subotu (21. travnja) u 11 sati u OŠ Dubovac. Tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu predstavit će trening vlastitom težinom kojem mogu pristupiti svi bez obzira na razinu tjelesne spremnosti.

‘Aktivna Hrvatska’ održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a generalni partner je HEP.

www.aktivnahrvatska.hr

Komentiraj