FOTO: Marija Borić, Ana Begić Tahiri i Damir Kedžo oduševljeni Adventom u Mariji Bistrici

Slaven Janđel

Prekrasno jutro, odličan program i neodoljivi mirisi hrane bili su dovoljan razlog mnogima da posjete i budu dio tradicionalnog Adventskog (do)ručka koji se održao na glavnom trgu Marije Bistrice.

Vođenje programa bilo je prepušteno dobro poznatim licima, Martini Validžić i Danijelu Despotu koji su od ranog jutra uspješno koordinirali cijelu adventsku priču te kroz direktnu komunikaciju s posjetiteljima ovo događanje učinilo još zanimljivijim. Puno smijeha, prekrasnih adventskih pjesama i više od 2 000 posjetitelja, okupirali su Trg Pape Ivana Pavla II i adventskoj čaroliji dali dimenziju više.

Sve je započelo pjesmom Ženskog vokalnog sastava ‘Allegre’, koje su se predstavile prepoznatljivim glazbenim žanrom za adventsko vrijeme i zagrijale prve posjetitelje događanja. Nastavak je donio kombinaciju ukusne hrane, blagdanske melodije i dobrog raspoloženja koje ni jednog trenutka nije napuštalo glavni Bistrički trg. Ženski vokalni sastav ‘Dora’ pjesmom se predstavio odmah iza podneva kada je zapravo započeo i glavni program, kada se na trgu okupilo više od 2000 posjetitelja. Vrhunac glazbenog dijela bio je nastup Damira Kedže koji je ponovo dokazao svoj veliki talent i dokazao da spada u samu elitu hrvatske glazbene scene.

Uz glas Damira Kedže, poznate hrvatske glumice Ana Begić Tahiri i Marija Borić uživale su i u gastro specijalitetima pa su između ostalog degustirale zagorsku juhu od vrganja, krvavice sa zeljem, sendvič od mesa s paca, svinjsku jetricu u saftu sa žgancima, Bluesun buncek burger, zagorski hrskavi kašoto, sarmu te odojak s grah salatom. Uživale su i u slatkom, za koji je bila zadužena Udruga Hrvatskih žena Marija Bistrica koje su predstavile svoj slatki stol. Posebno mjesto imala su i domaća vina bistričkog kraja, dok se kao tradicije nudio i kuhani gvirc kao posebnost Marije Bistrice i toga kraja.

Glazbeni program zatvorilo je svojim nastupom bend ‘Božja slava’, a tradicionalni adventski (do)ručak ispunio je sva očekivanja i potvrdio se kao lokacija i događanje koje će u godinama koje dolaze postati neizbježna manifestacija svim ljubiteljima adventskih vrijednosti.

Komentiraj