Nogometaši Hajduka u petom su kolu HNL-a stigli do prve pobjede. Pred oko četiri tisuće gledatelja u Kranjčevićevoj su pobijedili Lokomotivu sa 2:1. Gledali smo rastrčan Hajduk s razrađenim akcijama, Lokomotiva je izgledala mlako i bezidejno, sve do posljednjih pet minuta kada su se probudili i zabili pogodak.

Hajduk je poveo u 11. minuti, Caktaš je dodao Kišu koji puca prema golu Zelenike, a putanju lopte mijenja Bartolec, koji na kraju postiže autogol. Također je dvojbeno bilo je li Kiš u trenutku kada mu je Caktaš dodao loptu bio u zaleđu, ali sudac nije ništa svirao. Zelenika je tijekom cijele utakmice imao nekoliko odličnih intervencija, i zaslužan je što Lokomotiva danas nije primila više golova. Istaknimo i najbolju priliku Lokomotive u prvom dijelu – Mišićev dobar pokušaj u 26. minuti brani Kalinić.

Ante Čačić u 65. minuti u igru uvodi ozlijeđenog Šovšića, koji je na terenu izdržao jedva dvije minute. Njega je, u 67. minuti zamijenio Doležal. Vodstvo je povećao danas odlični Andrija Balić u 77. minuti. Sušić je asistirao, a Balić smireno matira Zeleniku.

Doležal je u 89. minuti idealno poslužio Doležala koji smanjuje vodstvo Hajduka. Samo minutu kasnije Doležal je ponovno odlično prošao, a u šesnaestercu ga ruši Tudor. Sudac Vučemilović, danas inače vrlo dobar, odlučuje kako je Tudor startao na loptu, iako je ponovljena snimka pokazala drugačije. U posljednjim sekundama utakmice Hajduk je izveo odličnu kontru, ali Maglica ne uspijeva pogoditi iz idealne situacije. Zelenika je još jednom obranio.

Točno na današnji dan prije godinu dana, Hajduk je protiv Lokomotive slavio visokih 5:2. Današnja utakmica nije bila toliko bogata golovima, ali splitski su nogometaši odigrali borbeno. Ova je pobjeda tim vrednija sjetimo li se jučerašnje konferencije Damira Burića na kojoj je rekao kako ‘jedva ima 14 zdravih igrača za sastaviti momčad’. Ispostavilo se kako su zamjene bile zadovoljavajuće. S druge strane, igra Lokomotive bez Leke i Šovšića pokazala je bezidejnost tijekom cijelog prvog poluvremena i dijelom drugog.

Istaknimo i kako su Hajdukovi nogometaši danas premijerno nosili svoju novu, treću garnituru dresova: sivo-bijele maskirne dresove.

Komentiraj