John Pavlish, Screenshot YouTube

FOTO: Limitirana kolekcija nakita ELKANA će biti predstavljena na izložbi

Nakit ELKANA će biti predstavljen na izložbi od 1. do 23. prosinca u zagrebačkom Hotelu Palace.

Hana Huljić je zaštitno lice jedinstvene kolekcije nakita ELKANA s detaljima rimskog stakla starog dvije tisuće godina.

Radi se o limitiranoj kolekciji nakita pod nazivom ‘Gdje istok susreće zapad’ iznimne povijesne i umjetničke vrijednosti, izložba je smještena u središtu zbivanja Adventa u Gradu Zagrebu, između Zrinjevca i trga kralja Tomislava…

Poštujući unikatnu priču svakog pojedinog komada, staklo je u umjetničkoj radionici s maštom i vještim rukama majstora Feđe Aarona Bučića odjeveno u srebro, ponegdje su boje istaknute poludragim kamenjem ili je povezano u cjelinu vunom.

Drevno rimsko staklo proizvedeno u vrijeme Rimskog Carstva, pronalazi se arheološkim iskapanjima na području mediteranskih zemalja, osobito današnjeg Izraela. Svaki pronađeni komad stakla obilježen je svojom poviješću kao i višestoljetnim prirodnim procesom, kojim se na staklenoj površini stvaraju ljuskice u duginim bojama, što je jedno od prepoznatljivih obilježja rimskog stakla. Može se tako reći kako je upravo ‘vrijeme najzaslužniji autor’ kolekcije ovog jedinstvenog nakita.

“Kako se radi o uistinu jedinstvenom nakitu koji predstavlja dio povijesti, uistinu mi je čast što sam upravo ja odabrana kao zaštitno lice kampanje pa mi tako ni uloga modela nije teško pala jer sam se u potpunosti povezala s ovim posebnim komadima povijesti”, rekla je mlada kompozitorica Hana Huljić svoje dojmove sa snimanja.

Izložba će biti otvorena od 1. do 23.prosinca u zagrebačkom Hotelu Palace, Trg Josipa Jurja Strossmayera 10, ulaz je slobodan.

Svi njihovi gosti za vrijeme Adventa će imati prigodu vidjeti te kupiti unikatne ‘nosive komade povijesti’.

O autoru:

Feđa Aaron Bučić

Živi povučeno, među maslinama i svojim umjetničkim radovima, na relaciji Hrvatska-Izrael-Indija.

Više od tri desetljeća, kamen – od bračkog do dragog – i plemeniti metali, osnova su kojoj se iznova vraća, uz istraživanje drugih materijala. Temelj umijeća stvarao je u Klesarskoj školi u Pučišćima na Braču, Višoj školi za drago kamenje u Amsterdamu i višegodišnjim radom uz majstore zlatare u Splitu, Amsterdamu i Jaipuru. Dugo godina radio je sa štićenicima splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, u kojem je pokrenuo nagrađivanu klesarsku terapeutsku radionicu za osobe s posebnim potrebama, te je posebno priznanje dobio za rad u mozaiku.

Uz ostalo, postavio je niz samostalnih izložbi nakita, katedralu u Kathmanduu obogatio križem od bračkog kamena s hrvatskim pleterom, papi Ivanu Pavlu II. darovana je njegova krunica od kamena iz Međugorja, restaurirao je niz sakralnih predmeta i objekata diljem Hrvatske, Indije i Nepala.

Komentiraj