Samir Ceric Kovacevic

FOTO: Kroz brojne aktivnosti obilježen Svjetski dan plesa

Plesni centar Tala je deseti put zaredom kroz projekt ‘Go out and dance’ obilježio Svjetski dan plesa.
Pop up izvedbama na zagrebačkim trgovima u jutarnjim satima te središnjim događanjem u Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Zagrebu zaokružena je ovogodišnja proslava. U samim izvedbama sudjelovali su plesači PC Tala, Pinokio kluba, Funkadelika te više od 150 učenika, koji su zajedno s koreografkinjom Larisom Lipovac pripremali nastupe i plesnu predstavu, jer se od početka školske godine ples provodi kao nastavni program kroz europski projekt [email protected]
Ovogodišnji ambasadori Svjetskog dana plesa, glumac Slavko Sobin i njegova partnerica u Plesu sa zvijezdama, Gabriela Pilić, djeci su pročitali inspirativnu poruku i sudjelovali u zajedničkom plesnjaku, koji se simultano održavao u deset hrvatskih gradova.
Svjetski dan plesa održava se od 1982. godine s ciljem podsjećanja da je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. U spomen na rođendan Jean-Gorgesa Noverrea, začetnika modernog baleta i jednog od najvećih svjetskih plesnih reformatora. Ovaj dan koji snažno pridonosi vidljivosti i prepoznatljivosti plesa u lokalnoj zajednici i šire, u Hrvatskoj se obilježava od 1999., a 2009. godine ITI UNESCO Hrvatska prepušta organizaciju obilježavanja Svjetskog dana plesa u Zagrebu, Plesnom centru Tala.

Komentiraj