facebook.com

FOTO: ‘Koncert za život’ u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjeskoslava Šuteja

Uz čuvena djela iz majstorskih pera Mozarta, Čajkovskog, Pistona i Reineckea, brojni posjetitelji ‘Koncerta za život’ u organizaciji Zagrebačke filharmonije, prisjetili su se Ane Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja.

Deveti po redu koncert ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličali najbolji svjetski flautist Emmanuel Pahud i dirigent David Danzmayr.

“Koncertom za život’ prisjetili smo se naše Ane i maestra Šuteja. Njima u čast – slavili smo život te podsjetili građane da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta – u nama. Hvala Zagrebačkoj filharmoniji što nam pomaže da nastavimo ostvarivati svoju misiju pomaganja teško oboljelima kako bi im pružili novu priliku za život te što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na najboljim svjetskim zdravstvenim institucijama”, izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli uživati u čarobnim zvucima flaute uz pratnju Zagrebačke filharmonije te slaviti ono najdragocjenije – život, uživali su i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, dr.sc. Tomislav Madžar, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gospodin Ivan Ćelić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ministar Tomislav Ćorić, gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, kao i brojni drugi predstavnici političkog i kulturnog života Hrvatske i dragi prijatelji Zaklade koji su tijekom više od jedanaest godina od njenog osnutka iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Ovim, devetim po redu Koncertom za život, kao i brojnim drugim akcijama Zaklade Ana Rukavina, omogućeno je 87 transplantacija iz Hrvatskog registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Komentiraj