Krasnodar Peršun za HRT

FOTO: Klinika za dječje bolesti Zagreb otvorila laboratorij za dječju onkologiju

U ‘Zavodu za dječju hematologiju i onkologiju Dr. Mladen Ćepulić’ Klinike za dječje bolesti Zagreb otvoren je laboratorij za dječju onkologiju za čije su se opremanje prošle godine prikupljala sredstva u okviru humanitarne akcije ‘Vjeruj u ljubav’ koja je bila dijelom humanitarnoga projekta ‘Uz nas niste sami’ Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Tijekom humanitarne akcije, koju je organizirala Udruga za pomoć oboljelima od malignih bolesti Phoenix, od 1. do 31. svibnja 2017. godine putem humanitarnoga infotelefona prikupljeno je 1 016 900 kuna, što je bilo mnogo više od 700 000 kuna početno potrebnih za opremanje laboratorija.

“Zahvaljujući brojnim hrvatskim građanima i plemenitim ljudima prikupili smo značajna sredstva. Uređenje laboratorija stajalo je približno 750 000 kuna, no zahvaljujući dobavljačima koji su prepoznali naše napore aparati su plaćeni 400 000 kuna, a s ostatkom smo novca u dogovoru s udrugom Phoenix opremili mikrobiološki laboratorij”, rekao je vršitelj dužnosti ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb, prim. dr. Zoran Bahtijarević.

Nova oprema znači prije svega bolji nadzor nad malim bolesnicima, što omogućuje poboljšanje dijagnostike te samim time i bolji terapijski nadzor i uspješnost liječenja.

“Ono što nas čini posebno sretnima i ponosnima je to da je ukupan i jedini trošak akcije iznosio 586 kuna i odnosi se na poslove banke, a na račun bolnice uplaćeno je ukupno 1 016 313 kuna. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su nam omogućili da tako bude, osobito zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije, svim izvođačima i sjajnome glazbenom sastavu Ante Gele te izvrsnome koncertu održanome u svibnju prošle godine na Hrvatskoj radioteleviziji, svim osobama iz javnoga života koje su se uključile te svima koji su nazvali humanitarni infotelefon, kao i teleoperaterima koji su se priključili našoj akciji”, istaknuo je predsjednik Udruge za pomoć oboljelima od malignih bolesti Phoenix, Velimir Markulin.

Podsjetio je kako godišnje od različitih malignih bolesti oboli između 120 i 150 djece. Najviše mališana oboli od leukemije – njih čak četrdesetoro godišnje.

“Prije bismo odradili cjelokupnu kemoterapiju i tek na kraju vidjeli rezultat, a sad ćemo imati mogućnost odmah doznati je li terapija primjerena djetetu”, dodao je Velimir Markulin.

“Hrvatska radiotelevizija u skladu sa svojim javim zadaćama već desetljećima pomaže svima u zajednici kojima je pomoć potrebna i ne trebamo se ovdje posebno isticati. Mi smo samo glas javnosti i posrednik između dobrih ljudi koji su pomogli ovu akciju, udruge Phoenix koja ju je pokrenula, i, naravno, bolnice. Osjećam ponos i zadovoljstvo i zahvaljujem svim slušateljima i gledateljima HRT-a te svim građanima koji su svojim pozivima podržali ovu akciju”, istaknuo je Božidar Essert, voditelj HRT-ova humanitarnoga projekta ‘Uz nas niste sami’.

uznasnistesami.hrt.hr

Komentiraj