Edin Tuzlak/KLINKA PR

FOTO: Klapa Intrade oduševila Trg Fašničkih velikana

Drugi petak 192. Samoborskog fašnika u potpunosti se uklopio u ovogodišnji slogan Fašnika – “Sve operi na Srakinoj rivijeri”, jer sve je bilo u znaku mora, juga, dalmatinske pjesme.

Glavni “krivac” za sve bila je Klapa Intrade, koja je ne samo napunila glavni samoborski trg, već svojim koncertom najavila vrlo uzbudljiv i zanimljiv vikend.

Poznatim hitovima Tomislav Bralić i njegova klapa još jednom su se potvrdili kao jedan od najpopularnijih vokalnih sastava u Hrvatskoj, a dvosatnim nastupom oduševili su sve posjetitelje i goste Fašnika.

Program je započeo u 18 sati nastupom benda Rockfeleri, koji je zabavnim pjesmama zagrijao publiku na glavnom fašničkom trgu. Nakon glazbenog nastupa na pozornicu su se popele maskirane grupe samoborskih ustanova, udruge, klubovi, a onda je uslijedio spektakl.

Samoborski likovi, Sraka, Princ, Fiškal i Sudec zavladali su pozornicom, svojim humorom pobrisali pod svim neistomišljenicima i prizvali maskirane grupe na pozornicu. Grupe su priča, maske za sebe. Dovoljno kreativne, a opet jedinstvene u svojoj ludosti i želji da pokažu zašto je Samoborski fašnik mjesto o kojem se priča i kada svi šute. A na Fašniku se rijetko šuti, pjesma, fešta, puno zabave i dobrih vibracija samo je dio fašničkih kreacija.

Da, da i subota na 192. Samoborskom fašniku ponovo će ispuniti cijeli dan i svojim programom razveseliti sve koji odluče posjetiti Samobor. Potaknut činjenicom da Slobodna Fašnička Republika službeno nema svog predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama u Koreji, vrhovni fašnički vođa, Njegova veličanstvenost Princ se uz JongUnio i u suglasju sa svojom družicom Srakom odlučio: “Olimpijski duh nek vlada i med fašničkim pukom”, subota, 10. veljače nek na 192. Samoborskom fašniku bude sportski i športski dan.

Zato trk, sklek ili čučanj i pravac Samobor. Na sportsko-fašničkoj suboti u Samoboru pronađite u olimpijca u sebi koji će svoj “Pjongčang trenutak” doživjeti bez potrebe da mijenja vremenske zone, žestoko trenira i plače ako na terenu ne prođe sve kako treba, jer u Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor je ionako Princ Fašnik pobjednik svih disciplina pa dođite i budite drugi!

Navečer svi na Slavonske Lole, jer Fašnik nakon Dalmacije, ugošćuje i Slavoniju, jer svima po zasluzi, a na Fašniku su svi dobrodošli, samo da su nasmijani, maskirani i dobre volje. Ništa drugo se na Fašniku ne priznaje!

Komentiraj