FOTO: IZGRADNJA ROTORA “Ovo je karneval neprofesionalizma!”

Građanska udruga 'ZaKAJ? Za KAJzericu!'

U ponedjeljak su počeli radovi na rekonstrukciji Remetinečkog rotora, koja je donijela i obustavu tramvajskog prometa kroz dio Novog Zagreba. Oko 60 tisuća stanovnika Novog Zagreba bez tramvaja će biti oko godinu i pol dana, a preko Save putovat će izvanrednom autobusnom linijom.

Građanska udruga ‘ZaKAJ? Za KAJzericu!’ oglasila se priopćenjem i kojem navode kako su grašđani na zadnjem mjestu, te poruzčuju kako se radi o ‘karnevalu neprofeaionalizma’. Njihovo priopćenje prenosimo Vam u cijelosti:

“Svjesni smo činjenice kako će tijekom izgradnje rotora biti otežan poromet tim dijelom Kajzerice – no novi tjedan izgradnje donio je neviđene nelogičnosti izvođača radova koji se ne znaju nositi s ovakvim izazovnim projektom!

Danas je u potpunosti blokirana komunikacija naselja sa zapadnim dijelom grada. Više se ne može izaći niti automobilom sići u naselje s rotora i Jadranskog mosta. Isto tako Riječkom se ulicom ne može prometovati prema zapadu. Iako alternativni pravci još nisu a niti će skoro biti izgrađeni.

Pravi karneval neprofesionalizma činjenica je da je u potpunosti onemogućena komunikacija pješacima i biciklistima iz okolnih kvartova (Laništa, Blata, Trokuta…..) prema središtu grada. Radnici su jutros onemogućili prolaz ispod rotora a alternativni pravac NE POSTOJI. Svi oni koji trebaju ići prema gradu mogu se jedino popeti na neuređeni savski nasip kod Arene Zagreb ili ići preko križanja kod naselja Trnsko te tamo kroz Kajzericu i Cimermanovom ulicom hodati prema pješačkom mostu.

Nevjerojatna bahatost grada Zagreba i izvođača je činjenica da nikakav obilazni pravac nije osiguran tisućama pješaka.

Čekamo da se u cijelu priču uključi i svemogući spasitelj gradonačelnik koji će kao i uvijek ispred obrazovane prometne struke pronaći rješenje za ovu nemoguću i krajnje bizarnu i neodgovornu situaciju”, poručili su.

Komentiraj