Nakon nastupa na proteklom BIPA FASHION.HR-u, gdje je pozvana kao pobjednica Portanova Fashion Incubatora, Ivana Janjić objavljuje kampanju za svoju drugu kolekciju naslovljenu DIFERIT.

Dizajnerica koja kreira hrabro i bez zadrške, nakon predstavljanja zanimljive muške kolekcije razrađene do zadnjeg detalja i ovim vizualima potvrđuje smjer kojim je krenula u izgradnji brenda – muški pret-a-porter naglašeno sportskog, pomalo blindiranog izgleda.

Ivana Janjić pažljivo dozira dizajn, nudeći upečatljiv ali nosiv proizvod, istovremeno nas oslobađajući od svake predrasude o tome što muškarci smiju odijevati. Naime, u kolekciji DIFERIT, kao i onoj prethodnoj, ponudila je viziju muškarca koji može odjenuti i suknju u svakodnevnim outfitima bez da šokira.

“Iako živimo u vrlo demokratičnom, čak kaotičnom vremenu kada je riječ o konvencijama u odijevanju, društvo nas još uvijek poprilično i nepotrebno ograničava. Stoga smo se na snimanju ove kampanje poigrali i dali ženi da odjene mušku kolekciju”, objasnila je Ivana Janjić. Vješto manevriranje avangardnim dizajnom, ali i izrazitom nosivošću i funkcionalnošću, dizajnerica želi srušiti sve postavljene norme koje vladaju u društvu i muškarcima ponuditi da budu ono što žele biti.

Da nisu samo njene kreacije snažno obilježene konceptom, pokazala je suradnjom s poznatim fotografom Jakovom Baričićem koji potpisuje novu kampanju. Šminka je djelo Saše Jokovića uz asistenciju Marka Tolića, a za frizuru su zaslužni Mario Mesarić i Ivana Špicer (ZGAT Academy). U glavnim ulogama su modeli: Leonarda Zeba (Talia Models) i Sandro Stanojević (IM Studio Models).

Komentiraj