Kantina MM

FOTO: Industrial uređenje i premium hrana u Kantini MM

Kantina MM uređena je u strogom industrijskom stilu, open-kitchen u sklopu vinskog podruma savršena je kulisa za razna događanja i proslave intimnijeg karaktera. Jedinstven dojam postignut je spajanjem željeza i tamne boje u kontrastu s svjetlijim nijansama sive i smeđe boje namještaja, dodatan dizajnerski touch postignut je ambijentalnom rasvjetom. Pomno odabrani detalji i boce vina na metalnim dvoetažnim policama, koje čine umjetničku instalaciju prostoru daju dodatan šarm.

Uvoznik i distibuter poznatih prehrambenih brendova, Selekcija MM, je na ovaj način proširila svoje poslovanje. Dizajn ideja potiče od osnivača Marija Mendeka koji krajem osamdesetih radi u Münchenu, u otmjenom lokalu s dvije Michelinove zvjezdice.

S vremenom otkriva Rungis, najveću parišku tržnicu i centar gastronomske baštine, prepoznaje priliku spajanja hrvatskog i francuskog prehrambenog tržišta. U to vrijeme malo tko se u Hrvatskoj bavio uvozom premium segmenta hrane pa Mendek odlučuje iskoristiti tu mogućnost konačno otvorivši restoran u zagrebačkoj Ilici.

Komentiraj