Grad Pula je poznat i po najposjećenijem moto susretu te i ove godine ‘otvara svoja vrata’ brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta na novoj atraktivnoj lokaciji uz more (Vallelungi), koja se nalazi na istoj cesti oko 2 kilometra prije stare lokacije.

Lani je Croatia Bike Week posjetilo više od 20 000 posjetitelja, a na početku velike povorke od 2 500 motora bio je i sam gradonačelnik Pule, Boris Miletić. U povorci koja je prošla gradom okupili su se motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Škotske, Kuvajta…

I ove godine posjetitelje očekuju zanimljivi sadržaji i program koji traje cijeli tjedan (od 28.08. do 03.09.) te odlična koncertna rock atmosfera. Uz koncerte bit će tu i moto igre, custom show, stunt show (akrobacije na motociklu izvoditi će Dejan Špoljar)…

Nekoliko tisuća motora tradicionalno će krenuti kroz grad 02.09. u 16 sati, polazak je sa Vallelunge, a zaustavit će se na samoj rivi radi velike zajedničke fotografije.

Grad Pula je zbog mnogobrojnih posjetititelja pokrenuo postupak izrade prometnog projekta kojim će se sustavno u širem gradskom centru, gdje za to postoje prometno-tehnički uvjeti, obilježiti nova parkirališna mjesta za motocikle i skutere.

Ulaz i kampiranje besplatno je za sve one koji dođu motociklom.

Posjetiteljima se nudi i prijevoz brodom s gradske rive na Vallelungu. Mjesto polaska i dolaska broda bit će označeno natpisom na gradskoj rivi ispred katedrale te na molu na samoj lokaciji moto susreta. Brod kreće svaki puni sat.

Komentiraj