Film & glazba
Decoration icon

glazba

FOTO: Hrvatski glazbenici primili nagrade na glazbenoj večeri Music Awards Ceremony

Autor:

Skymusic

Music Awards Ceremony (MAC) jedinstveni regionalni projekt čiju spektakularnu organizaciju i produkciju potpisuje Skymusic, uspio je tijekom jedne večeri u Beogradu ujediniti glazbenu scenu Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na događanju su predstavljeni različiti glazbeni žanrovi, a na pozornici su se okupili
zvijezde rock, pop, hip-hop, folk, etno i klasične glazbe. Voditelji ovog spektakularnog projekta su Aida Jokanović, Ida Prester i Zvonimir Đukic-Đule. Tijekom glazbene večeri poslane su poruke humanosti, mira, ali i oštre kritike rasne i vjerske netrpeljivosti te svih vrsta nasilja.

Neke od najvećih hrvatskih zvijezda poput Massima, Jelene Rozge, Tonija Cetinskog, Lollobrigide, Petra Graše, Stjepana Hausera, ali i onih regionalnih kao što su Bajaga, Emina Jahović, Željko Joksimović, Viva Vox, Plavi orkestar, Rasta, Aca Lukas, Viva Vox, Van Gogh, Marija Šerifović, Nataša Bekvalac, Letu štuke, Sergej Ćetković, Karolina Gočeva i Jelena Karleuša izveli su na MAC-u nastupe koji će se još dugo prepričavati.

Mnogi hrvatski izvođači kući su otišli s nagradama. Tako je dobitnik Zlatnog MAC-a, Stjepan Hauser, najbolji muški izvođač je Tony Cetinski, najbolji pop izvođač je Petar Grašo te Jelena Rozga u ženskoj kategoriji te u rock kategoriji Parni Valjak, a u kategoriji alternativne i elektro pop glazbe pobijedili su Nipplepeople. U kategoriji najboljeg mladog izvođača bio je nominiran Marko Kutlić, jedan od najboljih mladih muških vokala na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Audio-vizualni efekti, rasvjeta, laseri, video produkcija, kostimi, koreografije bili su na svjetskom nivou, a u Štark Areni okupilo se više od petnaest tisuća posjetitelja, a događanje su uživo prenosile najveće televizije iz regije…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.