Tomislav Smoljanović

FOTO: Hrvatska odabrana za domaćina velikog događanja – Miss Turizma Svijeta

Nakon gotovo dvadeset godina, koliko Hrvatska sudjeluje na svjetskom izboru Miss Turizma Svijeta i odličnih rezultata naših finalistica, naša predivna Hrvatska je u velikoj konkurenciji ostalih turističkih velesila, odabrana od strane direkcije svjetske licencije, za domaćina velikog svjetskog događaja – Miss Turizma Svijeta.

U proljeće 2019. godine Hrvatsku će posjetiti više od 60 ljepotica Miss Turizma iz cijelog svijeta, a finalna večer ovog izbora ljepote planira se za 13. travnja 2019. godine. 

Hrvatska će imati odličnu priliku promovirati svoju ljepotu i turizam širom svijeta, te ugostiti novinare i vlasnike licenci iz cijelog svijeta. Svjetski izbor se uspješno organizira, jednom godišnje, od davne 1989. godine, punih trideset godina. Godinama naše predivne finalistice promoviraju Hrvatsku i njezin turizam širom svijeta, svojom ljepotom, talentom te promocijskim filmovima koji predstavljaju ljepote Hrvatske.

”Godinama sam osobno sudjelovao na svjetskim izborima kao službeni koreograf, sudjelovao i kao član stručnog ocjenjivačkog internacionalnog žirija čak osam puta, a prošle sam godine i radio kao producent finalnog svjetskog izbora u Maleziji. Od prvog dana, kada sam kao jedan od najmlađih vlasnika licence u svijetu za Hrvatsku, sudjelovao predstavljajući našu zemlju, želja mi je bila svjetski izbor dovesti u Hrvatsku i napokon sam uspio i presretan sam”, kazao je Boris Kosmač, urednik i voditelj, ali i ponosni organizator svjetskog izbora koji će se održati u Hrvatskoj.

Hrvatsku je ovom prigodom posjetila i aktualna Miss Turizma Svijeta, Andrea Gutierrez iz Kolumbije, koja je prestižnu titulu ponijela u siječnju 2018. u Malaki u Maleziji.

Oduševljena je Hrvatskom, ljepotom Zagreba, modom te fantastičnom hrvatskom kuhinjom, a najviše štruklama. Došla je kako bi službeno najavila domaćinstvo Hrvatske ovako velikog svjetskog modno-turističkog događanja.

”Imate prekrasnu zemlju, a oduševljena sam i gostoprimstvom. Gastronomija vam je fantastična, a zagorske štrukle morat ću opet kušati. Presretna sam, jer ću se iduće godine vratiti u vašu zemlju”, kazala je aktualna Miss Turizma Svijeta.

Pripreme za finale Miss Turizma Svijeta su već u tijeku, Boris Kosmač se nada pomoći hrvatskih institucija – Hrvatske turističke zajednice, Ministarstava Turizma te gradova lijepe naše i medija, kako bi finalni svjetski izbor, na najbolji mogući način, doveo ljepote Hrvatske i uspješnost hrvatskog turizma u svijet.

Komentiraj