Jelena Adamlje

FOTO: Hrvatska mreža protiv siromaštva dodijelila nagradu ‘Svjetionik’

Hrvatska mreža protiv siromaštva (HMPS) je u Kinu Europa u Zagrebu dodijelila, drugu godinu zaredom, nagradu ‘Svjetionik’ za dostojno izvještavanje o siromaštvu.

Cilj dodjele Nagrade je promicanje izvještavanja o siromaštvu i socijalnoj isključenosti temeljeno na poštivanju ljudskih prava i dostojanstva osoba s iskustvom siromaštva.

Nagrada se dodjeljuje temeljem glasovanja žirija sastavljenog isključivo od osoba s iskustvom siromaštva koji je ove godine ocjenjivao ukupno 18 prijavljenih novinarskih radova, u tri kategorije – televizijski, radijski i tiskani/online prilog.

Tako je u kategoriji tiskanog/online priloga Nagradu osvojila Matea Grgurinović s portala www.maz.hr, za rad ‘Krov nad glavom – temeljno pravo ili projektna aktivnost?’; u kategoriji radijskog priloga Nagradu je osvojila Vesna Turtula s Prvog programa Hrvatskoga radija, emisija Vodič za moderna vremena, za rad: ‘Život bez kuće i za nula kuna’; a u kategoriji televizijskog priloga Nagradu je osvojila Klara Dujmović iz Hrvatske radiotelevizije – Centar Pula, za rad: ‘Pomoć samohranom ocu’.

Nagrada se u Hrvatskoj dodjeljuje drugi put, u okviru međunarodnog projekta kojeg u partnerstvu provode mreže protiv siromaštva iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Makedonije i Austrije, uz financijsku potporu ERSTE Zaklade.

http://hmps.hr/

Komentiraj