Arab Fashion Week

FOTO: Hrvatska dizajnerica Kristina Burja na Arab Fashion Weeku

U Dubaiju je održan Arab Fashion Week za koji je dobila pozivnicu i hrvatska dizajnerica Kristina Burja. Revije su održane na legendarnom brodu Queen Elizabeth 2.

Zapravo nije “novost” da Krie Design održava revije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prije dvije godine predstavila je kolekciju u Abu Dhabiju, u sklopu Green Fashion Weeka, ali biti dio Arab Fashion Weeka zaista je posebna čast za dizajnera, pogotovo ako znamo koja modna pravila vrijede u tom dijelu svijeta, ali i koliko Arapkinje vole europsku modu.

Arab Fashion Week ove godine održan je u dva grada, prvi put u Riyadhu i šesti put u Dubaiju, koji je mnogo otvoreniji grad za sve što dolazi iz Europe. Svjetska modna scena sa zanimanjem je pratila što će se prikazati na revijama u Riyadhu i Dubaiju.

„Moram priznati da sam prvi put u životu imala veliku tremu stvarajući novu kolekciju. Htjela sam napraviti kolekciju koja se nadovezuje na moj rad, veliča cosmopolitsku ženu svjesnu svoje posebnosti. Predstavila sam stilizirana odijela, koja s prepoznatljivim Krie detaljima i zanimljivim teksturama tkanina izgledaju drugačije i atraktivno te haljine. Mislim da sam prema reakcijama buyera i modnih znalaca, koji su bili prisutni na ovom događaju, pokazala upravo ono što modni svijet današnjice želi vidjeti“, ispričala je dizajnerica Kristina Burja, koja neprestano stvara svoj prepoznatljiv, internacionalni modni potpis.

Komentiraj