hp.com

FOTO: HP Inc. približava kvalitetan gaming doživljaj širokom krugu korisnika

Tvrtka HP Inc. predstavila je HP Pavilion Gaming, novu liniju prijenosnih računala, stolnih računala i zaslona osmišljenih za potrebe rekreativnih gamera. HP-ova gaming linija Pavilion nudi savršenu kombinaciju kvalitetnog gaming doživljaja, dinamične performanse, izniman dizajn i svestranost za svakodnevnu upotrebu.

Gaming je jedan od najbrže rastućih segmenata računalne industrije s više od milijardu igrača diljem svijeta (1). Rekreativni igrači predstavljaju 62% (2) tog rastućeg tržišta. Dok je HP-ova linija OMEN izrađena za igrače koji zahtijevaju napredne performanse, novi portfelj HP Pavilion osmišljen je za potrebe “manje zagriženih korisnika” koji trebaju uređaj koji zadovoljava sve njihove potrebe.

“Osluškujući potrebe gamera HP gradi vrhunski gaming sustav koji odgovara svim segmentima tržišta. Linija proizvoda za gaming HP Pavilion rekreativnim igračima nudi najbolje iz oba svijeta: napredni gaming doživljaj na uređaju iznimnog dizajna koji je dovoljno svestran za njihove svakodnevne potrebe“, izjavila je Anne-Sophie Hadberg, voditeljica osobnih korisničkih sustava u regiji Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc.

Gaming prijenosno računalo HP Pavilion 15: igranje i stvaranje u pokretu

Gaming prijenosno računalo HP Pavilion 15 nudi mobilnost i kvalitetan hardver za igranje, stvaranje sadržaja i produktivnost. To podrazumijeva memoriju velike brzine i kapaciteta, brzu bežičnu vezu, poboljšan zvuk i napredno rješenje hlađenja u obliku dva ventilatora s otvorima na stražnjim kutovima računala koji upravljaju protokom zraka i smanjuju zagrijavanje.

Konfiguracije s mobilnim procesorima Intel® Core™ i+ H serije osme generacije za vrhunske performanse (3) imaju kućište tipkovnice od brušenog aluminija. Premaz u crnoj boji nudi se s pozadinskim osvjetljenjem tipkovnice u zelenoj ili bijeloj boji s oznakama na priključcima u istoj boji. Modeli s mobilnim procesorima Intel® Core™ i U serije za šire tržište (4) dostupni su samo na određenim tržištima i nude se u crnoj boji s bijelim detaljima, s plastičnim kućištem tipkovnice i dodatnom opcijom pozadinskog osvjetljenja tipkovnice.

Navedimo i grafički procesor NVIDIA® GeForce® GTX 1060 s MAX-Q dizajnom te bogat zvuk sa značajkama reprodukcije zvuka koje su posebno prilagođene u tvrtki B&O Play i tehnologijom HP Audio Boost koja podržava dva zvučnika koji su postavljeni na kućište tipkovnice.

Gaming stolna računala HP Pavilion 690 i 790: pouzdanost i svestranost upakirani u izniman dizajn

Gaming stolna računala HP Pavilion podržavaju najnovije igre i istovremeno pružaju pouzdane performanse. Uključuju niz zajedničkih značajki, od jedinstvenog upečatljivog dizajna s brušenim premazom u crnoj boji i zelenom LED trakom po sredini okvira i oznakama na priključcima u istoj boji.

Ova stolna računala pružaju maksimalnu fleksibilnost za što veći kapacitet memorije i bolje performanse s više opcija pohrane koje uključuju pohranu samo na HDD disku. Oba računala omogućuju iznimnu reprodukciju zvuka i podržavaju 5.1 surround sustav za postavljanje zvučnika, a HP Audio Stream uparuje mobilne uređaje s računalom putem Bluetootha za slušanje glazbe na zvučnicima računala. Kako biste imali pristup dovoljnom broju priključaka, računala na prednjem dijelu kućišta imaju priključke ulaza/izlaza (I/O), uključujući USB Type-A, USB Type-C™, audio ulaz i čitač kartica, dok se USB Type-A, audio i video ulazi nalaze sa stražnje strane. Korisnici pomoću optičkog pogona mogu instalirati ili pokretati igre u svojoj kolekciji ili jednostavno pogledati film.

Gaming računalo HP Pavilion 690 iznimno je optimiziran uređaj manjih dimenzija namijenjen rekreativnim igračima koji žele dizajn prilagođen za manje prostore.

Gaming računalo HP Pavilion 790 veći je i snažniji model u portfelju koji ima bolje mogućnosti nadogradnje.

HDR zaslon za gaming HP Pavilion 3211: idealan spoj svestranosti i performansi

HDR zaslon za gaming HP Pavilion 3213 pruža nevjerojatnu sliku i performanse za igranje, stvaranje i zabavu. HDR (13) tehnologija u kombinaciji s visokim vrijednostima frekvencije osvježavanja i značajkama kao što je tehnologija Radeon™ FreeSync™ (14) te s grafičkom karticom AMD Radeon™ omogućuje smanjivanje preklapanja slike tijekom izvođenja igara. Sve te značajke na zaslonu od 32 inča pružaju interaktivan doživljaj i igranje bez prekida.

Zaslon ima 32 inča s Quad HD razlučivošću (2560×1440) (18) i frekvenciju osvježavanja od 75 Hz (7) i brzinu odaziva od 5 ms (7)…

Linija HP Pavilion Gaming (19) je dostupan u Republici Hrvatskoj od lipnja 2018. godine.

(1) Podaci o broju igrača diljem svijeta od 2014 do 2021 s portala Statista.
(2) HP-ovo istraživanje o robnim markama i kretanjima na gaming tržištu iz veljače 2016.
(3) Intel Core i5+ i i7+ 8. generacije odnosi se na konfiguracije s procesorima Intel Core i5 ili Core i7 (H serije ili S serije) 8. generacije u kombinaciji s Intel Optane™ memorijom za bržu pohranu. Intel® Optane™ tehnologija za ubrzavanje sustava memorije ne može zamijeniti ili povećati radnu memoriju vašeg sustava. Višejezgrena (multi-core) tehnologija osmišljena je za poboljšanje performansi određenih softverskih proizvoda. Od te tehnologije neće nužno imati koristi svi korisnici ni sve softverske aplikacije. Performanse i taktna frekvencija ovise o radnom opterećenju i konfiguracijama hardvera i softvera. Sustav numeriranja, robnih marki i/ili nazivlja tvrtke Intel nije mjerilo boljih performansi.
(4) Višejezgrena (multi-core) tehnologija osmišljena je za poboljšanje performansi određenih softverskih proizvoda. Od te tehnologije neće nužno imati koristi svi korisnici ni sve softverske aplikacije. Performanse i taktna frekvencija ovise o radnom opterećenju i konfiguracijama hardvera i softvera. Sustav numeriranja, robnih marki i/ili nazivlja tvrtke Intel nije mjerilo boljih performansi. Četverojezgreni procesori imaju četiri jezgre, a šesterojezgreni šest jezgri.
(7) Sve specifikacije performansi predstavljaju uobičajene specifikacije proizvođača HP-ovih komponenti; stvarne performanse mogu se razlikovati.
(13) HDR (High Dynamic Range) tehnologija je koja pojačava kontrast između tamnih i svijetlih vrijednosti slike.
(14) FreeSync tehnologija je tvrtke AMD koja je omogućena na zaslonima s FHD razlučivosti, a služi za onemogućivanje prekida i/ili preklapanja u igrama i videozapisima postavljanjem frekvencije osvježavanja na brzinu slika u sekundi grafičke kartice. Potreban je ekran, grafička kartica AMD Radeon™ i/ili AMD-ov APU A serije kompatibilan s tehnologijom DisplayPort™ Adaptive-Sync. Potreban je upravljački program AMD Catalyst™ 15.2 Beta (ili novija verzija). Prilagodljive frekvencije osvježavanja ovise o zaslonu.
(18) Za pregled QHD (Quad High Definition) slika potreban je QHD sadržaj.
(19) Dostupnost je podložna izmjenama.

Komentiraj