FOTO: HERO4HEROES Modna kolekcija inspirirana remek-djelima Antonija Gaudija

Franjo Matković

Šarolika, živopisna, vibrantna, bogatog kulturnog života, povijesti i gastronomije, Grad Barcelona posjeduje neki poseban lepršavi šarm kojemu je nemoguće odoljeti. Tome uvelike doprinosi i fascinantna arhitektura, po kojoj se ovaj grad ističe, a koja je oduvijek inspirirala njegove brojne posjetitelje.

Upravo ondje, inspiraciju za novu kolekciju proljeće/ljeto 2017 brenda Hero4Heroes pronašla je i riječka modna dizajnerica Marijana Hero, nadahnuta radom proslavljenog arhitekta iz razdoblja art nouveaua – Antonija Gaudija. Ovaj arhitekt je na potpuno inovativan način kombinirao neogotičke strukture s elementima maurske i orijentalne umjetnosti, stvarajući tako neponovljivu arhitekturu prožetu nadahnutim poimanjem prirode.

“Čim sam kročila u Park Güell, na prvi opip njegovih savršeno amorfnih kreacija, znala sam da će jedna od mojih budućih kolekcija biti inspirirana upravo radom tog genija”, otkrila je Marijana Hero.

U kolekciji prevladavaju šarene muslin haljine s printom, inspirirane vitrajima katalonskog arhitekta te unikatne šljokičaste haljine s dezenom posebno izrađenim po skici dizajnerice.

“Šljokice najbolje dočaravaju male keramičke pločice od kojih su sačinjeni mozaici boja i oblika koje pronalazimo na gotovo svakom Gaudijevom djelu”, pojašnjava dizajnerica.

Kolekcija donosi i plisirane večernje haljine, jer upravo plise najbolje utjelovljuje rebrastu teksturu na stupovima i stepenicama Parka Güell, kao i na pročelju zgrada, poput vinskog podruma i kapelice te na svodu potkrovlja La Pedrere.

Zlatne majice inspirirane su Gaudijevim kreacijama od kovanog željeza, dok šljokice djeluju poput keramičkog mozaika Case Batllo, La Pedrere te serpentina Parka Güell. Kao spoj izmedu plisea i šljokica, odnosno boja i nepravilnih linija, dizajnerica koristi metalik zlatnu i srebrnu.

“Barcelona ima poseban miris; miris mora, voća te miris Gaudija, koji izvire iz svake ulice, građevine, pločice. Obožavam miris Barcelone”, zaokružila je priču o kolekciji dizajnerica.

Kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2017 snimljena je objektivom renomiranog fotografa Franje Matkovića, koji je savršeno spojio živopisne boje i teksturu haljina sa zanimljivim interijerom hotela Miramar u Opatiji.

Models: Dora Sabljić (MyGuys models), Manuela Fabac (Fox models Hrvatska)

Make Up: Dajana Pajkić

Hair: Mijo Majhen

Photo: Franjo Matković

 

Komentiraj