FOTO: Gregoriani u Areni Zagreb napravili spektakl za pamćenje

Davor Visnjic/PIXSELL, Star Produkcija

Zahvalivši se publici u zagrebačkoj Areni na hrvatskom jeziku, Gregoriani su zaključili još jedan koncert u sklopu oproštajne turneje ‘Masters of Chant – Final Chapter Tour’.

Senzacija iz Njemačke na nastupu, koji je trajao više od dva sata, napravila je spektakl za pamćenje. Bend s osmero pjevača, ženskim vokalom te bubnjarom, gitaristom i klavijaturistom jedina je takva internacionalno popularna skupina koja kombinira gregorijanski koral s pop rock glazbom.

Gregoriani su u Areni Zagreb izveli neke od najvećih svjetskih hitova bendova poput U2-a, Rammsteina, Nightwisha, Tears for Fearsa… Osim prepjeva poznatih pjesama, ‘fratri koji pjevaju’ pobrinuli su se i oko scenskog nastupa pa je tako njihovo pjevanje bilo popraćeno s mnoštvo lasera i pirotehnike.

Istaknimo kako je ovaj osebujan band već nekoliko puta posjećivao Republiku Hrvatsku, a osim u Gradu Zagrebu, gdje su koncerte imali u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, Domu sportova, Satriričnom kazalištu Kerempuh te Košarkaškom centru Dražen Petrović, nastupili su i u Puli, Dubrovniku, Varaždinu, Zadru, Splitu i Opatiji.

Jučerašnji koncert je dokaz da ih se hrvatska publika nije zasitila…

Komentiraj