FOTO: Grad Sveta Nedelja nastavlja s daljnjim gospodarskim razvojem

Grad Sveta Nedjelja

Ministar državne imovine Goran Marić uručio je gradonačelniku Svete Nedelje, Dariju Zurovcu, uz prisutstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, darovnicu kojom je Sveta Nedelja postala vlasnik 25 hektara državnog zemljišta u Kerestincu.

Grad Sveta Nedelja sustavno radi na razvijanju poduzetničkih zona, u kojima trenutno posluje oko 1 500 poduzetnika, dok se stanovništvo kontinuirano povećava. U četiri gospodarske zone smjestile su se brojne uspješne tvrtke pa će i darovano zemljište biti iskorišteno u svrhu daljnjeg gospodarskog razvoja.

Kako je istaknula predsjednica Grabar-Kitarović, osvrnuvši se na jučerašnji posjet tvrtki Mate Rimca u Svetoj Nedelji, ta gospodarska zona sjajan je projekt. “Oni planiraju izgradnju kampusa i zapošljavanje još većeg broja ljudi. To je jedna od tvrtki koja je rijetka u Hrvatskoj, koja radi na dovođenju ljudi iz cijelog svijeta u Hrvatsku i to pozdravljam“, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović, naglasivši ujedno da su inovacije, znanje, iskustvo i tehnologija budućnost modernog društva.

“Grad Sveta Nedelja je grad poduzetništva, jako vrijednih ljudi. Vjerujem da će se ovo privesti svrsi onako kako zaslužuje ne samo Grad Sveta Nedelja, nego naravno i cijela Hrvatska. Mišljenja sam da se rad uvijek može ubrzati i da kao političari možemo uvijek raditi više i bolje. Možemo kritizirati državne institucije, ali ovaj put imamo samo pohvalu za rad Ministarstva državne imovine“, istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

“Ovo je izvankategorijalna odluka. Sa zadovoljstvom mogu reći da je Grad Sveta Nedelja ovom odlukom dobio više nego u dosadašnjih 25 godina“, kazao je ministar, pojasnivši i da je suradnja s jedinicama lokalne samouprave iznimno dobra te da je u cilju njezinog usavršavanja i usmjeravanja ministarstvo izmijenilo zakon o državnoj imovini.

Kolinda Grabar Kitarović i Dario Zurovac

Komentiraj