Facebook Kolinda Grabar Kitarović

FOTO: GRABAR KITAROVIĆ U DALEKOM SVIJETU Ribari, težaci, ratari i hobbiti u odboru za doček

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović se u društvu “prvog gospodina” prof. Jakova Kitarovića i najbližih suradnika (uglavnom suradnica) nalazi na drugom kraju svijeta. Nakon Australije izaslanstvo je otišlo na Novi Zeland. Ima folklora i domaćih običaja pregažene i ponižene maorske kulture koja je svedena na cirkuske točke a predsjednica je imala i bilateralnih susreta s vlastima na kojoj se raspravljalo kako podići trgovinsku suradnju Hrvatske i Novog Zelanda koja sad iznosi sramotno mizernih 6 milijuna eura.

Grabar Kitarović je svojim pratiteljima na Facebooku prezentirala manji foto album s dalekog puta tijekom kojeg uz domaće vlasti ima dosta i susreta s Hrvatima koji su svoj komadić ekonomske i društvene sreće potražili daleko od rodne grude. Pojedinci su stekli fascinantna bogatstva ali većina ipak živi prosječnim životima baveći se ribarstvom, ratarstvom, građevinarstvom i uslužnim poslovima. U naramku su iz Hrvatske ponijeli opanke, zepe i drugu tradicionalnu obuću te odjeću od čoje i jeftinijeg platna.

Bila je i u Hobbitonu, prizorištu spektakularne filmske trilogije “Gospodar prstenova” novozelandskog redatelja Petera Jacksona. Iz protokola nije stigla obavijest je li pronašla Prsten.

Hrvati su dolaskom na Novi Zeland nastavili s velikim uspjehom razvijati ribarstvo, maslinarstvo i uzgoj vinove loze te…

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Saturday, August 19, 2017

 

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović

 

Komentiraj