Lidija Lolić, Maja Pečanić

FOTO: GOOSHTER Idiličan klupski interijer i egzotična hrana u sklopu Hotela Le Méridien Lav

Ime novootvorenog Kluba Gooshter u sklopu splitskog Hotela Le Méridien Lav skriva pomno osmišljen idiličan interijer, hranu koju prožimaju okusi istoka i juga te uvijek odličnu atmosferu

Koncept novog kluba u bližoj okolici Grada Splita odmah osvojio je ne samo goste Hotela Le Méridien Lav, nego i brojne obožavatelje sunca, plaže i zabave. Sam naziv kluba, koji u sebi ujedinjuje gušte i lik sveprisutne životinjice iz mediteranskih krajeva, obećavao je nešto novo i drugačije. Maštu je zagolicala i skrivena simbolika guštera, koji se u proljeće budi iz zimske hibernacije te od drevnih mitologija do današnjih dana označava početak novog životnog ciklusa, dolazak toplijih dana i buđenje prirode.

Reakcije prvih posjetitelja premašile su sva očekivanja. U ozračju bijelog pijeska, vrelog sunca i mirisa svježe pripremljene hrane, dizajnerski uređen klub svojoj publici je donio novo omiljeno mjesto za okupljanje i opuštanje. Za uređenje interijera zaslužan je arhitektonski studio Zarez iz Splita.

“Ideju za Gooshter beach club izgradili smo na želji da prenesemo gosta daleko od stresa i složenosti suvremenog života i da mu pružimo ‘odmor unutar odmora’. Osnovni elementi dalmatinske obale: sunce, sjena, more, šljunak, kamen i borovi, stopljeni su međusobno u amalgam osjeta i ugodnih aktivnosti na prostorima plaže i borove šume, šetnice i terase”, rekli su iz Arhitektonskog studia Zarez.

Prostor bara osmišljen je kao sjenovito šumsko skrovište s nadstrešnicom od čelika i trstike koja slijedi tekuće forme terena i borova. Materijali su birani prema svojim ugodnim bojama i prirodnim teksturama. Drvo, kamen, trstika, konop, beton i čelik sučeljeni su iskreno, bez makeup-a i prerušavanja, dok svaki od njih igra svoju ulogu najbolje što može.

Udarac u gong točno u podne označava početak dnevnog programa, u kojem se izmjenjuju dobro raspoloženi DJ, mirisi iz stanice za kuhanje na plaži te osvježavajuća ponuda pića.

Gooshter je priča o prostoru, vremenu i prirodi, o stvaranju ugođaja koji prati ritam obale od izlaska do zalaska sunca; sunčanje i kupanje na plaži, odmor u cabani između borova, uživanje u pogledu na more sa glavne terase…

Komentiraj