FOTO: Glumica Nina Violić ponovo ‘u ulozi’ redateljice i scenaristice

Nikola Predović

Glumica Nina Violić ‘našla se u ulozi’ redateljice i scenaristice svog drugog po redu kratkometražnog filma, koji se ovih dana snima na različitim lokacijama diljem Grada Zagreba.

Film ‘Janje’, koji se počeo snimati u produkciji kuće Spiritus movens, prati dvije jedanaestogodišnje djevojčice u njihovom bezbrižnom lutanju po glavnom hrvatskom gradu tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Snimajući se iPhoneom i preslušavajući uporno isti refren, ove najbolje prijateljice nalaze se sa prijateljem koji ih vodi, očekuje ih susret s nepoznatim ljudima i pomalo ‘drugačija Odiseja zagrebačkim ulicama’.

Autorica scenarija je Nina Violić, direktor fotografije je Vanja Černjul, scenografkinja i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, majstor tona Hrvoje Petek, majstorica maske Marija Bingula, a produkciju potpisuje Zdenka Gold.

Prethodni film ‘Odvajanje’, naše poznate glumice,  premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu Kino Pavasaris u Vilniusu (Litva), a od danas ga je moguće pogledati na linku: Odvajanje – YouTube.

Snimanje filma ‘Janje’ će trajati do 12. rujna.

Komentiraj