Run Croatia

FOTO: GLOW RUN Spektakularno drugo izdanje ‘svijetleće’ utrke na splitskoj Rivi

Drugo izdanje ’Glow Run Split’ održano je proteklog vikenda na splitskoj Rivi, a na utrkama od 5 i 10 kilometra sudjelovalo je 157 trkača iz čak 14 zemalja svijeta. Riva je u nedjelju bila osvijetljena spektakularnim neonskim bojama – svi trkači dobili su svjetleće narukvice i ogrlice, što je uz odličan koncert popularnog splitskog benda ‘Dječaci’ ‘začinilo’ ionako fenomenalnu atmosferu.

Na utrci su sudjelovali trkači sa svih strana svijeta, od Australije, Španjolske, Indije, Južne Afrike, Švicarske, Poljske, SAD-a, Slovenije, Mađarske, Estonije, Francuske, Njemačke, pa do Bosne i Hercegovine.

Pobjednik utrke na 5 kilometara je Amerikanac Robert Allan Morhard s vremenom 17:57, drugi je u cilj ušao Stipe Pijević iz Udruge lađara Stablina (18:00), a treći je bio Emil Tomašević, također iz Udruge lađara Stablina (18:08).

“Sjajna utrka. Ja sam iz New Yorka i trčao sam velike utrke, ali moram reći da sam ugodno iznenađen organizacijom”, rekao je nakon pobjede Robert i dodao kako se super zabavio i na koncertu održanom nakon utrke.

U ženskoj konkurenciji u utrci na 5 kilometara pobjedu je odnijela dvanaestogodišnja Lukrecija Krstičević iz Rukometnog kluba Jerokovac (20:36), druga je bila Helena Bule (22:00), a treća Matea Popov (23:54).

“Jako sam zadovoljna. Vrijedno treniram i rezultati se pomalo i vide”, skromno je nakon pobjede izjavila Lukrecija, čija mama nije mogla sakriti oduševljenje i ponos.

U utrci na 10 kilometra u cilj je prvi uletio Ivan Maletić (34:14), drugi je bio Ivan Bulić iz AK Dubrovnik (34:25), a treći Španjolac Silvan Martinez (35:30). U ženskoj konkurenciji prva je bila Lucija Šćur (39:36), druga Maja Perišić iz AK Dubrovnik (41:07), a treća Katarina Kokan iz AK Žumberak (14:22).

“Ovo je zaista fenomenalna utrka. Oduševljen sam ambijentom i organizacijom. Velike pohvale svima koji su sudjelovali u organizaciji. Također, Garminov sat koji sam dobio me oduševio. Rijetke su utrke s tako lijepim nagradama”, rekao je nakon pobjede Ivan Maletić.

“Izuzetno sam zadovoljna organizacijom i atmosferom. Ovo sa svjetlećim bojama je super ideja”, izjavila je nakon utrke pobjednica na 10 kilometara Lucija Šćur.

Komentiraj