FOTO: Gentlemani nisu nestali, samo su se prilagodili novom vremenu

Marko Lopac

Interesantna tribina ‘Sve zbog jednog muškarca’ je pokušala dati svoje viđenje suvremenog gentlemana. Posebno se raspravljalo o karakteristikama i manirama koje bi muškarac trebao imati da bi se smatrao istinskim gentlemanom.

Na tribini su diskutirali poznati Hrvati, redom uspješni muškarci, poput glumca i redatelja Mirana Kurspahića, glazbenika Borisa Štoka, odvjetnika i kompozitora Aljoše Šerića, kontrolora leta sa titulom najbolje odjevenog muškarca prema izboru Style Zagreb, Alena Kolbasa i kipara Hrvoja Dumančića, s filmskim kritičarom i novinarom Deanom Sinovčićem na čelu, kao moderatorom tribine.

Dečki su u živahnoj jednosatnoj raspravi pokušali odgovoriti na pitanje gdje su danas gentlemani i jesu li postali izumrla vrsta? Odgovori su se od jednog do drugog međusobno razlikovali, no u jednom su se sudionici tribine ipak složili – gentleman kao takav nije nestao, već je samo promijenio svoj oblik i prilagodio se suvremenom načinu života. U zanimljivu raspravu uključila se i mnogobrojna publika.

Tribina je poslužila kao sjajan uvod u ono što nas čeka za nekoliko mjeseci. Od 5. rujna do 8. rujna na prostoru Gliptoteke, premijerno će biti održan Gentleman’s fair Zagreb – unique boutique sajam “svijeta” modernog muškarca koji čuva sve vrednote i definicije gentlemana. Dok iščekujemo početak rujna, veselimo se novim tribinama i novim zanimljivim sudionicima.

Komentiraj