GenePlanet

FOTO: GenePlanet pokreće centar za sekvenciranje DNK

GenePlanet, jedna od vodećih kompanija za genetiku u Europi, pokrenula je Centar za sekvenciranje DNK nove generacije (NGS) u Zagrebu. Novi laboratorij osnovan je u suradnji s hrvatskom Poliklinikom Breyer koja ima dugogodišnju tradiciju i iskustvo u laboratorijskom radu.

GenePlanet Centar za sekvenciranje DNK nove generacije (NGS) i u prvoj fazi će obrađivati uzorke neinvazivnog prenatalnog testiranja (NIPT) čime će kroz DNK ispitivanja otkrivati tri najčešće trisomije (Downov sindrom, Edwardsov sindrom i Patauov sindrom) sa vjerojatnošću detekcije preko 99 %.

GenePlanet je prva kompanija koja je 2012. godine u Sloveniji i regiji ponudila neinvazivna prenatalna testiranja i jedan je od lidera u ovom području u cijeloj regiji. Poliklinika Breyer omogućiti će rad ovog Centra u vrhunsko uređenom laboratoriju i sa stručnim osobljem koje radi po najvišim standardima.

FOTO: GenePlanet

Novi laboratorij za sekvenciranje DNK u Zagrebu predstavlja veliki poticaj razvoju znanosti u Hrvatskoj i široj regiji. U drugoj fazi, NGS centar će proširiti spektar ispitivanja genetskog materijala, a prikupljat će uzorke DNK iz trideset različitih zemalja.

“U Hrvatsku donosimo revolucionarnu tehnologiju koja će zasigurno utjecati na cijelo područje neinvazivnog prenatalnog testiranja. Uvjereni smo da će novi laboratorij donijeti nove standarde u sektoru dijagnostike“, rekao je Marko Bitenc, osnivač i glavni izvršni direktor GenePlaneta.

FOTO: Marko Bitenc

Komentiraj