Klemen Štular

FOTO: Festival Forestland opravdao visoka očekivanja

Dvodnevna ‘šumska elektronska čarolija’ pod nazivom Forestland, proteklog je vikenda zatresla maleno mjestašce Brezje u samom srcu Međimurja.

Forestland je okupio više od pet tisuća ljubitelja elektronske glazbe i pokazao kako i kontinentalna Hrvatske itekako ima što za ponuditi. Brojni posjetitelji, osim u 48-satnoj vrhunskoj elektronskoj glazbi, mogli su uživati i u bogatom popratnom sadržaju.

Prvog dana festivala vrhunac je bio je nastup fantastičnog Mahmuta Orhana, glavnog headlinera ovogodišnjeg Forestlanda koji je rasplesao publiku svojim nezaboravnim hitom ‘Feel’, pjesmom s više od 200 milijuna pregleda na YouTube kanalu.

Ovaj turski DJ je predstavio i svoj posljednji uradak pod nazivom ‘Save me’, koji je također postigao veliki uspjeh na svjetskoj sceni. Osim njega, za dobar provod i uzavrelu atmosferu pobrinuli su se popularni izvođači Insolate, Mark Otten, Jimmy Clash, Avadox, Lawrance Apaga, MATRODA, DEKOVA, Radiology, Timo G i mnogi drugi.

Sjajna atmosfera vladala je na sva tri festivalska stagea. Tako su posjetitelji na Forestroom stageu uživali na rasplesanim after-partyjima u kombinaciji s izlazećim suncem i vibrirajućom energijom. Beach stage je i ove godine iznjedrio brojne skokove u bazen uz zvukove najboljeg techna i housea. Najposjećeniji je ipak bio Main Forestland stage, na kojem je u dva dana održavanja festivala, nastupilo 48 izvođača. Istaknimo i nezaboravne bazenske partyje u idiličnom šumskom okruženju Somersby gardena.

Festival je u subotu pokazao da je definitivno najmasovniji glazbeni festival na sjeveru Hrvatske i da u idućih pet godina najbolje tek dolazi. Podsjetimo kako je prošlogodišnja odlična organizacija i nepresušna kreativnost ovog originalnog festivala, dobila je potvrdu u obliku nagrade za Najbolji hrvatski EDM (Electronic Dance Music) festival za 2016. prema renomiranom glazbenom portalu Klubska scena.

Bilo kako bilo, ‘čarobna šuma’ iz koje dopiru elektronski zvuci nakratko je nestala, a već dogodine vraća se u još boljem i većem izdanju.

Komentiraj