visitOpatija.com

FOTO: Festival čokolade će zasladiti početak Adventa u Opatiji

‘Čokoladna rapsodija’ ponovo će slatkim notama ispuniti svaki kutak Grad Opatije, jer početak zime tradicionalno pripada Festivalu čokolade koji će se ove godine predstaviti u dosad najvećem izdanju, s daškom egzotike i programom za sve generacije.

Rekordan broj izlagača sudjelovat će na Festivalu čokolade, najslađoj opatijskoj manifestaciji koja će se održati u prvom vikendu idućeg mjeseca (od 01. do 03.12.).

Tridesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije i BiH predstavit će jedinstvene čokoladne okuse među kojima će se naći svjetski nagrađivane čokolade, ali i egzotične recepture poput kakaa s nektarom od agave i drugih ručno rađenih slastica s juga Meksika.

‘Čokoladna čarolija’ će se održavati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u petak od 14 do 19 sati, u subotu od 09 do 21 sat te u nedjelju od 09 do 19 sati, a na kojem će se moći kušati i kupiti slatki “izazovi za nepce“, ali i razni drugi proizvodi kao što su čokoladni likeri, med sa čokoladom ili kozmetike na bazi čokolade.

Uz degustacije nevjerojatnih čokoladnih delicija, u sklopu Festivala čokolade održavat će se i brojni gastronomski, glazbeni, edukativni i zabavni programi u čitavom gradu s nastupima poznatih izvođača među kojima se izdvaja Nina Kraljić, hrvatska predstavnica na Eurosongu jedinstvenog vokala, kao i izvrsni Padre, Dino Antonić, klapa Mirakul, riječki zbor Sempre Allegro, Katarina Jurić i mnogi drugi.

Glazbeni programi održavat će se na terasama opatijskih hotela i ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer gdje će tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati biti “utočište“ za najmlađe posjetitelje Opatije koji će moći pogledati predstave Orašar, In the Wonderland i Palačinka mog života te sudjelovati u radionicama izrade medenjaka i drugih slastica.

U čokoladnim programima uživat će i oni nešto stariji, koji će također kroz radionice u Kristalnoj dvorani imati priliku naučiti nešto više o izradi pralina, temperiranju čokolade i izradi vrhunskih čokoladnih delicija na radionici Umjetnost u čokoladi u Kristalnoj dvorani ili svjedočiti pravom “čoko-arhitektonskom“ poduhvatu u sklopu projekta Croatian Choco Concept: izradi čokoladne torte Lungomare po dizajnu Marine Prijatelj uz koju će opatijske poznate znamenitosti od čokoladnih blokova izraditi poznata kiparica Georgette Yvette Ponté. Tu slatku opatijsku skulpturu, koja će se graditi u petak i subotu, svi će moći kušati u nedjelju u 12 sati kada će se svečano razrezati i pustiti u prigodnu prodaju.

Skulpture od čokolade, ovog puta Orašara, radit će u Choco Landu hotela Continental vješte ruke Antonija Licitre, a na istom mjestu moći će se isprobati i neobičnu “antistres terapiju“ – razbijanje i degustiranje velike čokoladne table nazvano “Choco Crash“, dok će se u suvenirnici Manufaktura moći “okusiti zvuk čokolade“ zahvaljujući neobičnoj čokoladnoj gramofonskoj ploči.

Opatijska će tržnica tijekom Festivala čokolade postati Slatki Mrkat, a uz ponudu slastica i suvenira, na tržnici će se održati izložba “Slatki recepti našeg kraja“, dok će Čokoladna ledena čarolija na Ljetnoj pozornici ljubiteljima zimskih radosti ponuditi nezaboravno iskustvo klizanja na nekoliko koraka od morske obale.

Posebne festivalske menije tijekom čokoladnog vikenda ponudit će i brojni opatijski restorani, konobe, hoteli i kavane, dok će wellness centri čokoladu “umiješati“ u svoje tretmane.

www.visitOpatija.com

Komentiraj