Jurica Galoic/PIXSELL

FOTO Fenomenalna atmosfera na međunarodnoj humanitarnoj utrci ‘Advent Run, Zagreb 2016.’

Međunarodna humanitarna utrka na 10 kilometara ‘Advent Run, Zagreb 2016.’ održala se u sjajnoj predbožićnoj atmosferi ove subote na Savskom nasipu. Desetu i finalnu utrku ‘Lige 10×10’ u organizaciji ‘Run Croatie’ trčao je 301 trkač, od čega 50-ak stranaca i to iz čak 16 zemalja svijeta.

Pobjednik utrke je Ante Živković iz AK Dubrovnik, kojem je ovo bila 100.-ta utrka sezone, s odličnim vremenom 35:31. Drugi je u cilj uletio Silvije Tomac (35:35), dok je treći bio Ivan Maletić (36:21).

– Ovo je sjajna utrka. Organizacija je zaista na visokom nivou. Malo je danas hladno ali atmosfera je tako dobra da me je to nosilo do pobjede – rekao je Ante Živković, nakon ulaska u cilj.

Ovom utrkom proširila se bogata adventska ponuda u Zagrebu, po uzoru na brojne europske gradove koji organiziraju adventsku humanitarnu utrku.

– Mislimo da je fenomenalnoj adventskoj ponudi u našem gradu nedostajala jedna ovakva utrka, a želja nam je da postane tradicionalna te da sljedeće godine u suradnji s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom grada Zagreba i našim partnerom hotelom Westin organiziramo utrku kroz samo srce grada. To bi bila prva utrka u svijetu sa svlačionicama i partyjem nakon utrke u hotelu s pet zvijezdica – poručuju organizatori.

S obzirom na humanitarni karakter utrke suradnja s ‘Udrugom za školovanje pasa i mobilitet’ bila je i logična, dodaju organizatori.

– Budući da se bavimo organizacijom sportskih događanja uzbuđeni smo i nadahnuti mogučnošću da surađujemo s humanitarnim organizacijama, sportskim institucijama i lokalnim zajednicama a sve kako bi doprinjeli njihovom razvoju i viziji. Upravo tu smo primjetili da postoji prostor da se već bogat advent u Zagrebu, još obogati sadržajem koji svaki grad u Europi ima u to doba godine, a to je utrka s humanitarnom notom. Slijepe i druge osobe s invaliditetom te djeca s teškoćama u razvoju korisnici pasa pomagača, zaista su veliki pobjednici kada govorimo o samostalnosti u kretanju i poboljšanju kvalitete života – poručili su iz Run Croatie.

Komentiraj